SIMULARE BACALAUREAT 2015: Cum arată subiectele la limba română

| 02 mar, 08:46

Elevii de clasa XI-a şi clasa a XII-a vor susţine în perioada 2-6 martie simularea pentru examenul de bacalaureat 2015, prima probă fiind cea de limba şi literatura română.

SIMULARE BAC 2015. Simularea probelor scrise ale examenului de BAC pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2014-2015 va avea loc după cum urmează: Limba şi literatura română (2 martie), Limba şi literatura maternă (3 martie), proba obligatorie a profilului (4 martie) şi, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării (6 martie).

Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.Simularea pentru bacalaureat la clasa a XI-a a fost organizată pentru prima oară în anul 2014, cu scopul de a familiariza elevii cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, dar şi pentru a optimiza rezultatele obţinute de către elevi la finalul studiilor liceale.

Elevii au putut consulta subiectele posibile pe care le pot primi la examen pe http://subiecte2015.edu.ro.

Iată mai jos câteva modele de subiecte la română publicate de edu.ro pentru simulare bacalaureat 2015.

Notele obţinute de elevi la examene  nu vor fi publicate în catalog, dar rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Este al doilea an când elevii de clasa a XI-a susţin simulare pentru bacalaureat. Anul trecut, elevii care sunt acum în clasa a XII-a au susţinut pentru prima dată simularea la clasa a XI-a.

SIMULARE BAC 2015. Următoarea probă, de Limba şi literatura maternă este programată marţi (3 martie), iar proba obligatorie a profilului va fi susţinută miercuri (4 martie).

Simularea probelor scrise se va încheia vineri (6 martie) cu proba la alegere a profilului şi specializării, pe care o vor susţine doar pentru elevii claselor a XII-a.

Elevii pot consulta subiectele posibile pe care le pot primi la simulare pe http://subiecte2015.edu.ro.

Afişarea rezultatelor se va face în 12 martie.

Ministerul Educaţiei arată că scopul acestor testări la nivel naţional este "familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional şi cu scopul de a optimiza rezultatele obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale".

Anul trecut, în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat, rata de promovare la nivel naţional a fost de 60,65%, după soluţionarea contestaţiilor, mai mare cu 4,25 puncte procentuale decât în 2013, aceasta fiind şi cel mai bun rezultat din ultimii patru ani.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ