Chişnău: Mesaj IMPRESIONANT al lui KLAUS IOHANNIS despre limba română

| 25 feb, 16:24

La scurt timp după vizita pe care a efectuat-o la Universitatea de Stat din Chişinău preşedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe contul său de Facebook în care a scris că tinerii pe care i-a întâlnit vor duce Republica Moldova în marea familie europeană, iar demersul lor va fi sprijinit în continuare de România.

Preşedintele nu a uitat să amintească şi de faptul că limba română este limba comună a celor două ţări şi care este mult mai veche decât istoria Uniunii Europene.

Klaus Iohannis a scris că "tineri precum cei pe care i-am întâlnit la Universitatea din Chișinău vor conduce, peste ani, Republica Moldova în marea familie europeană, cu sprijinul României. Ei au o șansă unică în Europa: comuniunea de limbă, istorie, civilizație și cultură dintre România, țară membră UE, și Republica Moldova. Limba noastră comună este mult mai veche decât istoria Uniunii Europene. Între noi există un amestec de identitate și solidaritate greu de definit, dar ușor de simțit. De la Timișoara la Orhei se aude aceeași limbă, iar trecutul nostru încape deseori între coperțile aceluiași manual de istorie. Viitorul nostru nu poate fi decât unul comun, în cadrul Uniunii Europene."

Citeşte şi: Klaus Iohannis, întâlnire cu liderii partidelor pro-europene de la Chişinău

În doar 6 minute postarea preşedintelui Iohannis a primit 632 de aprecieri, 22 de comentarii şi 23 de redistribuiri.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ