COMORI FABULOASE stau ascunse în pământul românesc şi aşteaptă să fie DESCOPERITE. Iată unde se află!

| 12 sep, 2014

Pădurea din satul Stanca este cutreierată în lung și în lat de zeci de oameni veniți din toate colțurile țării, în speranța că vor descoperi o comoară. Pădurea este lângă Vama Sculeni, Iași, fiind una dintre cele mai stranii păduri. Localnicii povestesc că și în timpul comunismului s-au făcut săpături pentru a găsi comoara boierului.

În 1941, aici au fost găsite zeci de kilograme de aur în bijuterii. Și astăzi continuă căutările, pădurea fiind plină de gropi și șanțuri făcute de către căutători. Se spune că administratorul palatului Rosetti-Roznovanu ar fi ascuns în pădure o comoară fabuloasă.

În 1630, a fost ridicat un palat opulent și impunător. Palatul Roznovanu avea atâtea camere câte zile avea anul. Până în 1940 , în palat s-au organizat cele mai luxoase baluri. În curtea castelului a fost ridicată o biserică. Clopotul acesteia era din argint. Castelul era înconjurat de 30 hectare cultivate cu vie. Aici lucrau sute de țigani robi.

Astăzi, totul este o ruină. Pe locul castelului s-a ridicat o cruce în memoria neamului. Au rămas beciurile care sunt niște văgăuni unde găsești cranii de cai și oseminte. În 1941, castelul a fost devastat de către armata română. Administratorul castelului a reușit să ascundă lăzi cu bijuterii, obiecte de artă în pădure.În anii de după război, Securitatea a trimis oameni care au recuperat din pădure o parte din comoară. Și astăzi sunt persoane care caută comoara.

La Izverna, Mehedinți, febra căutării comorilor ține de câteva generații. Aici au fost găsite peste 100 kg de monede de aur.

Se spune că în peștera de la Izverna sunt ascunse comorile lui Obranovici și ale Mariei Tereza. În vremea lui Cuza, Obranovici, prințul Serbiei, care se certase cu fratele său, Mihai, a trecut în România cu 80 de cai care cărau saci cu aur. Toți soldații sârbi care au adus această comoară, după ce a fost ascunsă, au fost omorâți. Se spune că singurul indiciu al locului unde este comoara, este o piatră pe care este încrustat un șarpe.

Până în 1989, Securitatea, din ordinul lui Ilie Ceaușescu a făcut săpături în acea zonă. Localnicii susțin că apa de băut în acea zonă este foarte bună și datorită argintului ascuns în peșteră. În 1990 o echipă a lui Jaques Yves Cousteau a sosit în zonă. Aveau permisiunea lui Petre Roman de a explora peștera și lacul. Nu au permis niciunui român să asiste la aceste căutări.

În toate zonele României circulă legende cu privire la aceste comori. Cel care a descoperit o comoară, dacă nu respectă anumite tradiții sfârșește tragic.

În Dobrogea se spune că numai cel căruia i s-a arătat locul unde este comoara, trebuie să participe la dezgroparea ei. În Banat există credința că focul joacă deasupra comorilor, în noaptea de Sf Gheorghe sau de Drăgoică. Numai cel care are puterea să vadă flăcările va găsi comoara. Tot tradiția spune că în locul unde este o comoară există o troiță, la care s-a rostit un teribil blestem.

Istoricii susțin că după ce romanii au învins pe daci, au plecat cu mai multe comori, cântărind peste 1500000 kg aur și argint de două ori mai mult. Acest aur a redresat imperiul roman mult timp.

Dio Cassius a scris că un apropiat al lui Decebal l-a trădat, spunându-le romanilor locul unde este ascunsă comoara. Decebal împreună cu mulți soldați au deviat albia râului Sargeția. Au săpat o groapă imensă unde au ascuns comoara. După aceea, albia râului a fost readusă pe vechea zonă de scurgere. Toți soldații care au participat au fost omorâți. Care să fie râul? În apropierea Sarmisegetusei sunt mai multe râuri. Streiul, Sibișelul, Grădiștei?

În secolul al VIII lea, cercetătorul Ferencz a descoperit mai multe monede de aur, într-un șarpe din aur, în râul Strei. Să fi rămas o parte din comoară acolo? Statistica spune că anual, peste 4000 de căutători pirat, scormonesc pământul Transilvaniei. Există hărți care prezintă zonele unde sunt ascunse aceste comori, dar ca să le înțelegi trebuie să decriptezi anumite coduri.

După unii istorici zona Banatului ascunde cele mai multe comori, dat fiind faptul că a fost graniță mulți ani pentru imperii și țări importante.

În zona Peșterile Banatului, se spune că Brâncoveanu a îngropat peste 20000 de pungi cu galbeni. Faptul că a refuzat să indice zona turcilor, l-ar fi costat capul. Legendele spun că și Bărăganul ar fi locul unde se ascund comori, dar cel care găsește comoara va muri în condiții tragice, dat fiind blestemul acelor comori.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mar, 18:28
niku
am nevoie de cineva ,cu un detector de metale bun pentru a vedea ce se ascunde sub morminte enorme ascunse intro padure ascunse de ochii lumii,astept sa ma contactati.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ