Fotbal: Victor Piţurcă - Am câştigat în faţa celei mai bune echipe din grupă

| 08 sep, 2014

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Victor Piţurcă, a declarat că tricolorii au învins ''probabil cea mai bună echipă din grupă'', duminică seara, la Pireu, în debutul preliminariilor EURO 2016.

''A fost o victorie foarte importantă, împotriva cele mai bune echipe din grupă. Ştiam că grecii vor fi obosiţi din cauza participării la Cupa Mondială şi pentru că le lipseau patru sau cinci jucători foarte buni'', a declarat Piţurcă după meci.

''Nu am fost afectaţi prea tare de eliminarea lui Marica. Am rămas concentraţi, iar Grecia nu a jucat prea bine, astfel că am câştigat. Jucătorii mei au realizat că trebuie să facă un meci mare pentru a câştiga şi au reuşit acest lucru. Am jucat ca o echipă şi asta a contat'', a mai spus Piţurcă.

Selecţionerul a explicat şi tactica de după ieşirea lui Marica: ''Am jucat fără vârf după eliminare. Alex Chipciu s-a retras, nu am mai avut forţă pe atac. Enache a intrat extraordinar în locul lui Maxim, care a făcut şi el un joc excepţional. Noi nu trebuia să primim gol şi s-a întâmplat acest lucru, datorită sacrificiului făcut de toţi jucătorii'.

Piţurcă a afirmat că tricolorii au jucat altfel decât au făcut-o în barajul pentru CM 2014: 'Am învăţat din baraj, atunci am jucat mult mai avântat, am încercat să facem presing în jumătatea lor. Acum am schimbat şi i-am schimbat în jumătatea noastră de teren şi am avut câştig de cauză.'

Victor Piţurcă a apreciat că naţionala României are şanse de victorie şi în meciurile următoare, cu Ungaria (11 octombrie, la Bucureşti) şi Finlanda (deplasare, 14 octombrie), iar în cazul în care tricolorii vor reuşi acest lucru atunci sunt favoriţi la calificare.

Fundaşul Dragoş Grigore, care a împlinit 28 de ani în ziua meciului, a afirmat că victoria '' a fost cel mai frumos cadou pe care l-a primit vreodată''.

''Sunt foarte bucuros că ne-am făcut antrenorul fericit, având în vedere discuţiile din ultima vreme legate de plecarea sa. Am fost foarte buni în apărare şi am rezistat în ciuda faptului că am jucat în zece oameni timp de 40 de minute'', a subliniat fundaşul echipei Toulouse.

Alexandru Chipciu a spus, la rândul său, că a fost sigur de victorie după ce i-a văzut pe jucătorii greci la începutul meciului: ''Nu au fost la cel mai bun nivel şi au greşit multe pase. La cinci minute după eliminarea lui Marica a devenit clar că apărarea va duce greul pentru a obţine victoria''.

Marica şi-a exprimat regretul pentru eliminare, printr-o postare pe conturile sale din reţelele sociale, subliniind că a greşit ''nepermis'' pentru experienţa sa.

''Am reuşit să trecem cu bine peste cel mai greu test al acestor preliminarii, cred eu. Sunt mândru că sunt român, sunt mândru de coechipierii mei. Eu le-am făcut viaţa grea, determinarea s-a întors împotriva mea, am greşit nepermis pentru experienţa pe care o am. Colegii mei s-au bătut ca nişte războinici adevăraţi şi important e ca până la urmă am făcut milioane de români fericiţi. Bucuria e mare în acest moment, dar eu regret ca nu o sa pot juca împotriva Ungariei! Mulţumesc băieţi pentru sacrificiu, Hai România'', a spus Marica.

Naţionala de fotbal a României a învins Grecia cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe stadionul ''Georgios Karaiskakis'' din Pireu, cu porţile închise, şi a debutat cu dreptul în Grupa F a preliminariilor EURO 2016.

Golul victoriei a fost marcat de Ciprian Marica (10), dintr-un penalty obţinut de Alex Chipciu în urma unui duel cu Holebas. Victoria este cu atât mai mare cu cât tricolorii au jucat aproape o repriză în inferioritate numerică, Marica fiind eliminat în minutul 53 pentru două cartonaşe galbene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ