UPDATE Victor Piţurcă: Rămân la echipa naţională

| 11 sep, 2014

Victor Piţurcă a confirmat, joi, că va rămâne în postul de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, după ce a pus capăt negocierilor cu echipa arabă Al-Ittihad, care îl dorea în postul de antrenor.

'Marţi am avut o întâlnire de două ore cu reprezentanţii lui Al-Ittihad, a rămas că le ofer un răspuns. Nu discutasem nimic înainte de meciul cu Grecia. Aseară am luat decizia ca toată tranzacţia să se oprească aici', a declarat Piţurcă în cursul unei conferinţe de presă.

Selecţionerul a completat: 'Vreau să le mulţumesc celor de la Al-Ittihad că m-au dorit foarte mult, din păcate nu s-a realizat. Nu tot timpul ceea ce ne dorim se şi întâmplă. Când am plecat de acasă, oficialii lui Al-Ittihad mi-au telefonat şi mi-au spus că îmi plătesc şi clauza, dar deja refuzasem. Dacă aş fi pierdut în Grecia, mi-aş fi dorit mai mult să rămân. Până după meciurile cu Ungaria şi Finlanda nu mai discut despre nicio ofertă'.

'Nu mi-am dorit neapărat să plec de la federaţie. În momentul în care vine o ofertă pe care nu o poţi refuza, eşti obligat să îi dai curs. Dacă Al-Ittihad ar fi acceptat condiţiile mele, financiare, sigur aş fi plecat. Vine un moment în care trebuie să faci şi acest pas. Antrenez de mult naţionala, am reuşit performanţe din punctul meu de vedere, dar munca mea la echipa naţională nu a fost întotdeauna respectată', a mai precizat Victor Piţurcă.

Citeşte şi: Contractul lui Piţurcă la echipa naţională are o clauză uriaşă. Cât ar trebui să plătească dacă merge la arabi

În altă ordine de idei, selecţionerul a arătat că a mai fost un motiv pentru care nu a plecat în Arabia Saudită: 'Pe lângă faptul că nu au fost acceptate toate condiţiile mele de către cei de la Al-Ittihad, a mai cântărit în balanţă şi un alt motiv. Am vrut să duc la bun sfârşit această campanie de calificare'.

'Este ultima mea experienţă de antrenor la echipa naţională a României', a mai spus Piţurcă.

Legat de contractul său, Victor Piţurcă a precizat: 'Nici nu ştiam că el se întinde până în anul 2016. Eu credeam că termin treaba la federaţie în anul 2015'.

La conferinţa de presă de la sediul FRF, Victor Piţurcă a mai afirmat că 'fotbalul românesc este în faliment'. El a arătat că toate cluburile au probleme financiare, iar condiţiile de lucru la centrele de copii şi juniori sunt precare. Aşa se explică şi rezultatele slabe obţinute de echipele naţionale de juniori ale României. Un alt argument este faptul că 'cei mai buni jucători români care pleacă în străinătate, revin ţară unde nu mai pot demonstra forma iniţială'.

În legătură cu recenta victorie din Grecia, selecţionerul Victor Piţurcă a spus: 'Noi am făcut un joc tactic excelent. Rezultatul ne-a dat încredere, respect şi linişte. Toată lumea, jucătorii, conducătorii din federaţie au fost fericiţi după meci. Dar, şi acum s-au găsit oameni din fotbal care au minimalizat succesul nostru'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ