VATICANUL șochează din nou. Documentul care REVOLTĂ întreaga LUME CATOLICĂ

| 14 oct, 2014

Vaticanul a făcut public raportul interimar al Sinodului Extraordinar pe tema familiei, document ce a stârnit unde de şoc în lumea catolică şi nu numai, scrie activenews.ro.

Intitulat, “Relatio post disceptationem“, documentul conţine câteva propuneri care i-au făcut pe numeroşi clerici şi episcopi catolici să se declare îngrijoraţi de cursul discuţiilor şi să ceară clarificări.

Principalul autor al documentului, cardinalul Peter Erdo, a afirmat că unii episcopi au întrebat de ce nu există nicio menţiune asupra învăţăturii Bisericii, conform căreia uniunile homosexuale sunt “anormale”. Unul din episcopi a întrebat chiar ce s-a întâmplat cu conceptul de “păcat”, care este aproape absent din document.

Cea mai şocantă secţiune a documentului este intitulată “Bineprimirea persoanelor homosexualilor”, autorii notând: “Homosexualii au daruri şi calităţi de oferit comunităţii creştine”. Urmează întrebarea:“Sunt comunităţile noastre capabile să le ofere o casă primitoare, acceptând şi valorizându-le orientarea sexuală fără să compromită doctrina Catolică legată de familie şi căsătorie?”.

Totuşi, documentul notează că “uniunile între persoanele de acelaşi sex nu pot fi puse pe acelaşi plan cu căsătoria dintre un bărbat şi o femeie“.

Arhiepiscopul Bruno Forte, secretarul special al Sinodului a stârnit rumoare în sala de conferinţe de la Vatican atunci când a spus “uniunile homosexuale au drepturi care ar trebui protejate“, aceasta fiind, în opinia sa, “o chestiune de respect faţă de aceşti oameni”.

Unul din cei mai importanţi activişti catolici, Patrick Buckley, a descris documentul ca “un atac asupra familiei şi căsătoriei”, care aprobă tacit adulterul şi concubinajul.

Aceste prevederi nu vor fi adoptate canonic înainte de 2016, dar economia generală a textului e de natură a tăia elanul cardinalilor conservatori în fața voinței Papei. Pentru prima oară în istoria sa, Biserica Catolică se pregătește să dea undă verde divorțaților recăsătoriți să se împărtășească și, mai ales, manifestă o atitudine foarte deschisă către persoanele homosexuale.

Documentul nu este final şi sumarizează prima săptămână de discuţii, dar este considerat “baza” viitoarelor consultări pe subiect.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 oct, 2014
Mara
biserica catolica
ce dovada mai mare decat asta va trebuie ca sa va convingeti ca biserica catolica este biserica fiarei ? papalitatea reprezinta diavolul pe pamant ...
14 oct, 2014
dorinteodor
biserica catolica continua sa fie consecventa pe linia strategica numita "aggiornamento" de evolutie in conformitate cu evolutia lumii. de exemplu, in urma cu multi ani a declarat ca teoria lui darwin nu este numai o ipoteza. acum adopta o linie mai moderata fata de homosexuali in conditia in care numarul homosexualilor devine tot mai mare pe masura ce multi incep sa prinda curaj si sa-si declare apartenenta sexuala reala. si este clar ca nu poti sa ai o biserica stabila si influienta daca excluzi din principiu anumite categorii de oameni. e de bine? e de rau?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ