Papa Francisc consideră abandonarea persoanelor în vârstă drept ''o eutanasie mascată''

| 29 sep, 2014

Papa Francisc a considerat duminică neglijarea şi abandonarea persoanelor în vârstă drept ''o eutanasie mascată'', informează Reuters şi AFP.

Suveranul Pontif, în vârstă de 77 de ani, a făcut aceste declaraţii în prezenţa fostului Papă Benedict al XVI-lea, înaintea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, marcată în fiecare an la 1 octombrie.

Papa emerit Benedict al XVI-lea, în vârstă de 87 ani, care nu a mai apărut în public de la canonizarea Papei Ioan Paul al II-lea şi a Papei Ioan al XXIII-lea în luna aprilie, a sosit zâmbind, sprijinindu-se într-un baston, fiind întâmpinat cu căldură de către succesorul său.

În cadrul evenimentului organizat în Piaţa Sfântul Petru, Papa Francisc s-a adresat unei mulţimi de circa 40.000 de persoane în vârstă. Suveranul Pontif a dorit să sublinieze, cu această ocazie, importanţa persoanelor vârstnice în societate şi a afirmat că nu trebuie să se permită ca centrele pentru bătrâni să devină un fel de 'închisori', unde grija ocupă un loc secund după interesele de afaceri ale celor care le conduc.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la nivel mondial există în prezent mai multe de 600 de milioane de persoane cu vârste peste 60 de ani şi se aşteaptă ca cifra să se dubleze în următorii 11 ani şi să ajungă la două miliarde până în 2050, majoritatea în ţările în curs de dezvoltare.

'Violenţa împotriva persoanelor în vârstă este la fel de inumană ca şi cea împotriva copiilor', a declarat Papa Francisc în faţa mulţimii, care s-a putut bucura de spectacole oferite de diverşi cântăreţi, între care şi tenorul de renume mondial Andrea Bocelli.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ