Papa Paul al VI-lea a fost beatificat de Papa Francisc

| 19 oct, 2014

Papa Paul al VI-lea, care a condus Biserica Catolică între 1963 şi 1978 într-o perioadă agitată pe scena internaţională, a fost beatificat duminică de Papa Francisc în Piaţa Sfântul Petru, în prezenţa fostului suveran pontif Papa Benedict al XVI-lea, relatează AFP.

În faţa unei Pieţe Sfântul Petru plină cu credincioşi, sub un soare cald de toamnă, Papa Francisc a rostit în latină formula consacrată, cerând ca "venerabilul servitor al Domnului Paul al VI-lea să devină preafericit". El a anunţat că sărbătoarea acestuia va avea loc în fiecare an la data de 26 septembrie. 

Papa Paul al VI-lea, care a definitivat Conciliul Vatican II (1962-1965) început de predecesorul său Ioan al XXIII-lea şi a instituit "sinodul" (ca transpunere în practică a deciziilor conciliului), a fost beatificat în încheierea sinodului familial convocat de Papa Francisc, în prezenţa a numeroşi cardinali din întreaga lume. În aprilie, Papa Francisc i-a canonizat pe Ioan al XXIII (1958-1963) şi pe Ioan Paul al II-lea (1978-2005).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ