Catolicismul devine cea mai influentă RELIGIE în Coreea de Sud după istorica vizită a papei Francisc

| 29 sep, 2014

Catolicismul a devenit religia cea mai 'influentă' în rândul locuitorii Coreii de Sud şi cea mai de 'încredere', după istorica vizită a papei Francisc în această ţară la jumătatea lunii august, conform unui sondaj publicat luni şi citat de EFE.

Potrivit sud-coreenilor, catolicismul reprezintă cea mai influentă religie în rândul societăţii, cu 3,4 puncte pe o scară de la 1 la 5, în faţa protestantismului (3,32) şi a budismului (3,27), notează studiul bienal privind societatea, politica şi religia al Institutului de Cercetare a Jogye, cel mai mare ordin budist.

Sondajul, realizat pe un eşantion de 1.500 de persoane în luna august - care a coincis cu vizita papală în perioada 14 -18 august - a relevat şi că religia catolică este cea mai 'demnă de încredere' în această ţară, cu 3,39 de puncte, faţă de budism (3,32) şi protestantism (2,29).

De remarcat relevanţa acordată de cei chestionaţi catolicismului, având în vedere că este o religie practicată de numai 10 la sută din locuitorii Coreii de Sud, unde 50 la sută se declară atei sau fără religie, 20 la sută budişti şi 15 la sută protestanţi, conform ultimului recensământ din 2005.

Un studiu anterior, realizat în 2011, clasifica budismul pe primul loc, fapt ce ilustrează importanţa pe care a avut-o vizita papei Francisc pentru imaginea religiei catolice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 sep, 2014
Fratele Filimon Felasie
Fiilor drept-credincioşi, citiţi următoarele adevăruri despre viaţa cea binecuvântată a părintelui Arsenie Boca şi luaţi aminte că veţi putea intra în Împărăţia Cerului doar dacă le veţi mărturisi întru mântuirea cea dătătoare de viaţă veşnică:

► Atunci când Dumnezeu a spus “Să fie lumină!”, cita din Arsenie Boca.
► Se spune că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna, stelele, plantele, animalele şi omul. Pe Dumnezeu l-a făcut Arsenie Boca. De mai multe ori şi în poziţii diferite.
► Moise a primit Cele 10 Porunci de la Arsenie Boca.
► Când merge la culcare, Bau-Bau se uită în şifonier şi sub pat ca nu cumva Arsenie Boca să fie acolo.
► Arsenie Boca a scris un almanah gastronomic intitulat “Cartea de bukkake”, datorită faptului că iubea credincioşii exact ca sarea-n bukkake. În cųrând va fi editat un al doilea volum denumit “Bukkake tradiţionale”.
► Atunci când Iisus a înviat, a suferit un preinfarct în momentul în care a auzit că pe Pământ există unul mai tare ca el. Era vorba despre Arsenie Boca.
► Arsenie Boca a fost cel care a creat prima carte de colorat inspirată din mitologia ęvręíąscă. Aceasta este Biblia. În cųrând va fi lansată şi pe vinil în interpretarea părintelui Maricel Pedofileanul.
► Arsenie Boca ştie ce este lerul despre care cântă Ştefan Hruşcă.
► Arsenie Boca a inventat motorul Euro 666.
► Arsenie Boca n-a avut copii, dar el e adevăratul tată al lui Luke Skywalker.
► Arsenie Boca îl vede pe Omul Invizibil.
► Dacă tu ai 10 lei şi Arsenie Boca are 10 lei, Arsenie Boca are mai mulţi bani ca tine.
► Nu există lesbiene, ci doar femei care încă nu l-au cunoscut pe Arsenie Boca.
► Când Arsenie Boca s-a hotărât să fumeze, ţigările au început să se îmbolnăvească de cancer.
► Dacă Arsenie Boca ar fi purtat elice în loc de potcap, s-ar fi numit Arsenie Belişcopter.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ