ȘOCANT! Ce a declarat Papa Francisc despre viața lui

| 19 aug, 2014

In cursul unei conferinte de presa organizate in avionul care il aducea din Coreea de Sud, Papa in varsta de 77 de ani, care pare in plina forma, a fost intrebat in legatura cu popularitatea sa si sentimentul pe care i-l genereaza aceasta.

"O vad ca pe o generozitate a poporului lui Dumnezeu. In interior, incerc sa ma gandesc la pacatele mele, la greselile mele, pentru a nu deveni mandru. Pentru ca, stiu, acest lucru va dura putin. Doi sau trei ani. Si apoi, in Casa Tatalui!", a declarat el, potrivit Mediafax.

 

CITEȘTE ȘI: Locurile care ASCUND secretele OMENIRII! Ce se ascunde în spatele uşilor de la VATICAN?

 

Jorge Bergoglio a afirmat ca traieste aceasta popularitate "mai natural decat la inceput", deoarece initial aceasta il "speria un pic".

Daca pana in prezent nu a vorbit in public despre moartea sa, Papa le-a marturisit apropiatilor sai ca el crede ca nu mai are decat cativa ani de trait, potrivit unei surse de la Vatican.

CITEȘTE ȘI: 10 reguli pentru a fi fericit în opinia Papei Francisc

 

Francisc a mentionat inca o data eventualitatea unei demisii in cazul in care nu se va simti capabil sa isi mai asume functiile. Dupa cea a lui Benedict al XVI-lea in 2013, demisia unui Papa nu mai este "o exceptie", "chiar daca acest lucru nu este pe placul unor teologi", a declarat el.



Papa a amintit ca episcopii emeriti (la pensie) erau o exceptie in urma cu 60 de ani si ca acum este o practica obisnuita.

"Puteti sa imi spuneti: daca intr-o zi nu va veti mai simti capabil sa mergeti inainte, veti face acelasi lucru? Da. Ma voi ruga si voi face acelasi lucru. Benedict al XVI-lea a deschis o poarta care este institutionala", a afirmat Papa.

Intrebat despre vacanta sa din acest an, Francisc, care nu pleaca niciodata in concendiu in afara Vaticanului, a raspuns ca va sta "acasa", la resedinta Sfanta Marta unde locuieste.

"Imi iau intotdeauna vacanta. Atunci schimb ritmul. Citesc lucruri care imi fac placere, ascult muzica. Ma rog mai mult. Ma reconforteaza. O parte din luna august am facut acest lucru. Imi convine asa", a asigurat el.

 

CITEȘTE ȘI: Gestul Papei Francisc pentru femeia condamnată la moarte pentru ca e crestina

 

Francisc a recunoscut ca are "unele probleme de nervi. Trebuie tratati, acesti nervi. Sa le dai mate (ceai argentinian care este mai degraba un excitant, n.red.) in fiecare zi", a glumit el.

"Una dintre aceste nevroze este ca sunt prea casnic", amintind ca "ultima data cand a plecat in vacanta in afara orasului Buenos Aires a fost alaturi de comunitatea iezuita in 1975".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 aug, 2014
Preafericitul Daniel Trafaleteanul
Comunicat public din partea Patriarhiei Române

Dragi credincioşi, sunt Preafericirea Mea Daniel şi în calitate de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române vă înştiinţez că suntem în pragul colapsului: ţara noastră a rămas fără resurse de ċăċat!

Din cauza sărbatorilor ortodoxe din ultimele săptămâni, rezerva de ċăċat a României a fost epuizată. Deşi existau câteva diferenţe de opinie între membrii Sfântului Sinod, când a fost vorba de mâncat ċăċat, cu toţii au ajuns la un consens şi nimeni nu a mai ţinut cont de funcţie, vârstă şi simpatii, toţi aceştia trecând direct la înfulecat.

Trist este faptul că majoritatea credincioşilor nu s-au mulţumit să consume ċăċat în timpul slujbelor, ci şi-au luat şi câte doi saci pentru acasă. Absolut toţi enoriaşii au mâncat ċăċat în timpul slujbelor, în timpul discuţiilor de pe marginea străzii şi chiar alături de familiile lor, la chermeze, nunţi, botezuri sau cumetrii.

Pasiunea pentru consumul de ċăċat s-a răspândit rapid, astfel că o multitudine de preoţi, diaconi, călugari, episcopi si mitropoliţi s-au apucat, la rândul lor, să mănânce ċăċat. Din păcate pentru ei, zăcămintele de ċăċat ale României au fost epuizate, astfel că doar printr-o minune va mai fi descoperit vreun zăcământ de ċăċat care încă n-a fost consumat în această ţară. În acest mod se poate explica de ce, în ultima perioadă, foarte mulţi credincioşi au început să mănânce ċăċat în afara ţării, chiar şi prin moschei, sinagogi sau temple.

Cu sufletul plin de speranţa că vom identifica un nou zăcământ de ċăċat pe teritoriul ţării noastre, astfel încât să nu fie nevoie sa apelăm la importuri şi gândindu-ne cu evlavie la Bântuitorul nostru Iisus, vă spun „Fiţi binecuvântaţi, fiilor”. Doamne ajută!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ