ROMÂNIA-UNGARIA 1-1, în preliminariile EURO 2016

| 11 oct, 2014

ROMÂNIA-UNGARIA 1-1. Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu Ungaria, scor 1-1 (1-0), meciul jucat sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în preliminariile EURO 2016.

Tricolorii au marcat prin Raul Rusescu (45), dar au fost egalaţi pe final prin Balazs Dzsudzsak (82), din lovitură liberă, după o repriză secundă slabă. 

ROMÂNIA-UNGARIA. Meciul a început cu echipa României la cârma jocului şi cu incidente la peluza sud, după ce câteva zeci de fani români s-au repezit în galeria maghiară. Tricolorii au ratat prima ocazie în minutul 3, când portarul Kiraly a respins cu dificultate centrarea lui Raţ. Din păcate, Goian s-a accidentat şi a fost schimbat în chiar minutul 5 al jocului cu Gardoş. 

Chipciu a creat pericol la poarta oaspeţilor, dar centrarea sa nu a găsit pe nimeni în faţa porţii (11). Maxim, bine găsit în careu, a irosit o bună oportunitate (15), şutând pe lângă poartă. Raţ (22) şi-a încercat şansa de la distanţă, dar a trimis un şut telefonat, care nu i-am pus probleme lui Kiraly (38 ani). Grigore a reluat cu capul pe lângă ţintă (34), după un corner executat de Maxim. 

ROMÂNIA-UNGARIA. Ungurii au reuşit să trimită balonul în plasa porţii lui Tătăruşanu în min. 39, prin Juhasz, după o fază fixă, dar golul anulat pentru ofsaid. 

România a deschis scorul chiar înainte de pauză, când Raţ a centrat bine în careu, Chipciu a lăsat balonul să treacă, iar Rusescu a reluat în plasă: 1-0 (45). Pentru Rusescu a fost primul gol la naţională. 

În partea secundă, Ungaria a fost mult mai ofensivă, a stat minute bune în jumătatea noastră de teren, dar nu a reuşit să creeze pericol real la poarta lui Tătăruşanu. Tricolorii nu au mai reuşit să finalizeze atacurile sau contraatacurile, iar în minutul 70 Rusescu a marcat cu capul, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Hoban a mai avut un şut puternic de la distanţă (79), dar departe de poartă. 

ROMÂNIA-UNGARIA. Ungaria a restabilit egalitatea în minutul 82, când Balazs Dzsudzsak a înscris din lovitură liberă de la circa 25 de metri, după un fault comis de Chipciu: 1-1. Oaspeţii au fost aproape de a marca golul victoriei în minutul 87, dar şutul lui Nikolic a ocolit colţul lung al porţii lui Tătăruşanu. 

Naţionala de fotbal a României este neînvinsă în ultimele nouă partide directe cu Ungaria, dintre care cinci au fost victorii, iar patru egaluri. Opt dintre aceste meciuri au fost oficiale, iar unul amical. România nu mai luase gol de la Ungaria la Bucureşti de 42 de ani. 

ROMÂNIA-UNGARIA. România va juca următorul meci marţi cu Finlanda, la Helsinki, de la ora 21,45, în timp ce Ungaria va evolua în deplasare cu Insulele Feroe. 

România - Ungaria 1-1 (1-0)
Au marcat: Raul Rusescu (45), respectiv Balazs Dzsudzsak (82). 
Bucureşti, Arena Naţională: 50.000 spectatori 
Preliminariile EURO 2016 - Grupa F

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ