ULTIMĂ ORĂ. Anunţul ministrului de Interne despre meciul ROMÂNIA-UNGARIA

| 11 oct, 2014

Peste 12.000 de jandarmi, poliţişti şi poliţişti de frontieră sunt implicaţi în măsurile de siguranţă luate cu ocazia meciului de fotbal dintre Româna şi Ungaria, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

"Peste 12.000 de jandarmi, poliţişti şi poliţişti de frontieră sunt implicaţi în această misiune care se va încheia abia în momentul în care ultimii suporteri unguri vor ieşi din ţară, în această noapte, iar cei români vor ajunge la casele lor", a declarat sâmbătă viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

El a mai spus că având experienţa anilor trecuţi s-a decis ca traseul de deplasare al trenului cu suporterii unguri să nu traverseze sau să staţioneze în gări importante din ţară.

"Trenul cu suporteri unguri a fost însoţit în permanenţă de 50 de poliţişti, iar la fiecare oprire au existat dispozitive importante ale forţelor de ordine publică", a mai spus ministrul.

El a arătat că pe întreg traseul de deplasare prin ţară al suporterilor unguri au fost mobilizaţi 1.500 de jandarmi şi peste 4.500 de poliţişti şi s-a decis ca punctul de oprire în Bucureşti să fie Gara Băneasa, aleasă pentru lipsa traficului de călători.

De asemenea, pentru a diminua riscul apariţiei unor altercaţii, suporterii au fost preluaţi de autobuze şi duşi din gara Băneasa direct la stadion, într-o zonă asigurată cu pază, iar un elicopter al MAI a supravegheat măsurile de securitate.

Ministrul Oprea a mai spus că 1.200 de suporteri de suporteri unguri au ales să se deplaseze cu autoturismele la meci. Potrivit ministrului, până în acest moment s-a înregistrat un incident la Miercurea Ciuc pe fondul consumului de alcool şi un incident la Comarnic, unde câţiva suporteri unguri au spart geamul unui autoturism în care se aflau români. Suporterii respectivi au fost identificaţi, iar poliţia va aplica, faţă de ei, măsurile legale.

"Am separat total traseele de deplasare şi de acces în stadion, atât pentru suporterii români, cât şi pentru cei unguri", a mai spus Oprea.

Naţionala de fotbal a României întâlneşte echipa Ungariei, sâmbătă, de la ora 19,00, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci din preliminariile EURO 2016.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ