Nicușor Constantinescu, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă

| 27 iun, 15:54

Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat la 6 ani închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu pentru că nu a emis sau prelungit autorizaţii de construire a unor centrale eoliene. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Nicuşor Constantinescu este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curții de Conturi și nu a respectat dispozițiile legale privind prelungirea unor certificate de urbanism și a autorizațiilor de construire a unor centrale eoliene, potrivit Agerpres.

Prejudiciul estimat de procurori este de aproximativ 30.000.000 de euro.

Nicuşor Constantinescu a ajuns din nou după gratii, în 20 mai, după ce nu a respectat termenele din dosarele în care a fost trimis în judecată. În ultima perioadă, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa s-a internat de mai multe ori în diverse unităţi sanitare chiar în preajma termenelor de judecată.

El a fost trimis în judecată în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa acum doi ani. Este acuzat de abuz în serviciu, pentru că în perioada 2009-2013 nu ar fi asigurat finanţarea corespunzătoare a instituţiei. În primă instanţă, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ