Nicușor Constantinescu, despre condamnarea sa: Sunt nevinovat și nu sunt probe

| 28 oct, 17:26

Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a susținut miercuri, într-o conferință de presă la Hotelul Flora, din Mamaia, că a fost condamnat de Tribunalul Constanța, în primă instanță, la 3 ani și șase luni în Dosarul subfinanțării Centrului Militar Zonal (CMZ), deși mai fusese judecat și achitat de o altă instanță locală în 2014, în aceiași cauză.

Pe parcursul conferinței de presă, Nicușor Constantinescu a reproșat instanței că i-a fost încălcat dreptul la apărare, judecătoarea Cezara Suciu respingându-i pe rând cererile de efectuare a unei expertize pentru reliefarea prejudiciului adus statului în Dosarul subfinanțării CMZ, de audiere a martorilor propuși de învinuit sau de judecare și aplicarea a pedepsei celei mai favorabile în raport cu cele două Coduri Penale — așa cum prevede legea, relatează Agerpres.

Citește și:  NICUŞOR CONSTANTINESCU, condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare

"Sunt nevinovat și nu sunt probe. Am plătit 18000 de euro, atât cât s-a considerat că a fost prejudiciul adus CMZ prin neplata facturii telefonice. Cauza pentru care eram judecat trebuia să se transforme în amendă administrativă, dar mi s-a ignorat acest drept. E o rușine ce s-a întâmplat în acest dosar. Mă voi apăra până la ultima pârghie permisă de lege. Voi face apel și voi cere expertiză, audierea martorilor și probarea că sunt nevinovat. Este trist că se întâmplă astfel de abuzuri, nu am furat nimic (...) mi s-a respins o expertiză care să confirme sau nu că am creat un prejudiciu. Nu au fost audiați martorii pe care i-am solicitat (...) Sunt acuzat și condamnat că am adus un beneficiu Județului Constanța, că am inițiat și votat o hotărâre de Consiliu Județean prin care am repartizat spații pentru ISU și Serviciul Arhivelor Naționale în incinta CMZ, clădire aflată în patrimoniul Județului Constanța, acolo unde mai repartizasem spații și pentru STS, în 2011. Nu știu de ce sunt judecat de două ori în aceeași cauză. Judecătoria Constanța m-a achitat definitiv și irevocabil prin hotărâre judecătorească. Asta nu îi dădea dreptul să rejudece acest caz și să mă condamne (...) Dacă nu respectam hotărârea de consiliu, aș fi fost acuzat de neglijență în serviciu. Nu sunt acuzat că prejudiciez statul, ci că am creat bunăstare Județului Constanța, că am adus un beneficiu nu mie, soției, familiei mele, ci județului Constanța" — a afirmat Nicușor Constantinescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ