ANI sesizează DNA privind conflictul de interese în cazul fostului primar Vasile Melen

| 28 oct, 12:35

Agenţia Naţională de Integritate a constatat în cazul lui Vasile Viorel Melen, fost primar al comunei Brodina, jud. Suceava, încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ANI, în cazul indiciilor privind posibila săvârşire de către fostul primar a infracţiunilor de conflict de interese şi a celor asimilate faptelor de corupţie a fost sesizată Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava. 

ANI precizează că valoarea totală a contractelor semnate de către Vasile Melen cu încălcarea prevederilor legale referitoare la conflictul de interese este de peste 11, 5 milioane lei (aprox. 2,6 milioane euro), sumă finanţată din bugetul de stat, bugetul local sau din fonduri europene nerambursabile. 

"Vasile Melen a semnat, în calitate de primar al comunei Brodina, nouă contracte de lucrări şi servicii, precum şi trei acorduri-cadru de servicii, încheiate între primărie şi SC Forestbrod SRL, respectiv SC Daro Forest SRL, precum şi ordinele de plată prin care s-au efectuat plăti către aceste societăţi comerciale. Vasile Melen a fost administrator şi asociat al celor două societăţi comerciale până în iunie 2012. De asemenea, soţia persoanei evaluate a deţinut calităţile de asociat şi administrator al SC Forestbrod SRL până la 19 iunie 2012, precum şi pe cea de angajat cu contract individual de muncă în perioada 1 mai 2003 - 22 martie 2013 ", se arată în comunicat. 

ANI mai arată că fostul edil a semnat alte patru contracte de vânzare-cumpărare, încheiate de Primăria Brodina cu soţia şi fiul persoanei evaluate, precum şi cu Forestbrod SRL. 

"Mai mult, acesta a aprobat rapoartele care au stat la baza atribuirii a trei dintre contractele de lucrări menţionate anterior, contracte de finanţare din fonduri europene nerambursabile. Astfel, Vasile Melen a avut posibilitatea să anticipeze realizarea unui folos material pentru soţia şi fiul său, respectiv pentru SC Forestbrod SRL şi SC Daro Forest SRL, societăţi la care acesta a deţinut funcţia de administrator şi calitatea de asociat", au mai reţinut inspectorii de integritate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ