Ninsorile şi viscolul vor reveni de miercuri dimineaţă până joi la prânz, în SUDUL ţării

| 27 ian, 2014

Ninsorile şi viscolul vor înceta luni seară, dar vor reveni în sudul ţării începând de miercuri dimineaţă până joi la prânz, iar Administraţia Naţională de Meteorologie va emite noi avertizări în cursul dimineţii de marţi, a declarat, luni, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, în cadrul Comandamentului de iarnă, care a avut loc la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Începând din această seară de la ora 23,00, cum spune Codul galben, respectiv ora 17,00, când încetează Codul portocaliu, vitezele de vânt scad până în dimineaţa zilei de miercuri. Prin urmare există o probabilitate de peste 90% ca, în cursul zilei de mâine (marţi - n.r.), Administraţia Naţională de Meteorologie să emită o avertizare pentru sudul ţării, începând din Oltenia, Muntenia, sud-est, cam în acelaşi mod. Vitezele de vânt în sud-est vor fi destul de mari şi de data aceasta, în acest interval, miercuri dimineaţă până joi spre prânz. Nu putem preciza azi pe judeţe, dar mâine la ora 12,00 cel târziu vom emite această avertizare', a spus Sandu.

El a adăugat că, începând de joi din jurul prânzului, vremea rea va lua o pauză până în jurul datei de 3-4 februarie. 'Dar despre acest episod nu putem discuta încă, pentru că este destul de departe', a mai spus directorul ANM. Premierul Victor Ponta i-a cerut să fie mai explicit: 'Ca să înţeleagă lumea clar, avem o mică pauză astăzi şi mâine, iar de miercuri din nou este dificil, da?'

'Din seara asta încetează vântul, până miercuri dimineaţă. De miercuri dimineaţă, viteza vântului va fi din nou foarte tare şi asociată cu căderi de zăpadă', a răspuns şeful ANM.

În continuare, Ponta a cerut ca astăzi şi mâine să fie luate cât mai multe măsuri.

'Asta înseamnă că azi şi mâine folosim această pauză ca să luăm cât mai multe măsuri, pentru că miercuri va fi din nou dificil să intervenim şi pentru deszăpezire, şi pentru deblocarea oamenilor, deci astăzi şi mâine activitatea să fie în mod special crescută pentru a profita de această mică pauză de vreme', a precizat premierul.

Meteorologii au prelungit, luni, până la orele 17,00, Codul Portocaliu de viscol pentru judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Călăraşi şi Ialomiţa.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, între orele 9,00 şi 17,00, în cele opt judeţe, temporar, viteza vântului la rafală va depăşi 60 - 70 de kilometri/oră, continuând să troienească puternic zăpada, iar vizibilitatea se va menţine redusă.

Totodată, sub Cod Galben de viscol rămân, până la ora 23,00, estul Munteniei, Dobrogea şi cea mai mare parte a Moldovei, unde va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 de kilometri/oră, temporar viscolind sau spulberând zăpada. Codul Galben afectează judeţele Iaşi, Bacău şi Vaslui.

Tag-uri: ninsoare, viscol
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ