Noi proteste faţă de ordonanţele din justiţie, anunţate miercuri

| 31 ian, 16:26

În Bucureşti, dar şi în alte mari oraşe ale ţării sunt anunţate miercuri noi proteste, dacă ministrul Justiţiei, Florin Iordache, nu ţine cont de vocea străzii, anunţă organizatorii pe pagina de Facebook Corupţia Ucide. Din mesajul postat pe reţeaua de socializare reiese că, dacă Executivul decide să treacă aceste modificări, oamenii vor organiza manifestaţii până când vor obţine „paşnic" inclusiv demisia acestui Cabinet.

 

„Miercuri ieşim în stradă în cazul în care anunţul ministrului este unul care nu ţine cont de ce au cerut strada şi multe alte organizaţii şi instituţii. Punctele pe care am stabilit că nu le negociem rămân de nenegociat indiferent de ce cale vor alege miercuri. 50.000 de oameni din Bucureşti au spus clar că nu doresc amnistia şi graţierea. Ieri am dat un semnal de alarmă pentru CNA, ne-am vizitat avocatul şi i-am cerut demisia.
Nu vrem demisia Guvernului, vrem să îşi respecte promisiunile pentru care a fost ales. Nu să propună legi aberante care sunt în avantajul unor persoane. Daca alege totuşi să treacă acestă lege, atunci o să obţinem paşnic inclusiv demisia acestui guvern.
Duminică seara, peste 50.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului, după ce au venit de la Palatul Parlamentului în marş pe principalele bulevarde, manifestând iniţial în faţa sediului Consiliului Naţional al Audiovizualului, Ministerului Justiţiei şi în faţa sediului Avocatului Poporului. Românii au cerut în stradă demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache şi a întregului Cabinet Grindeanu, demiterea Avocatului Poporului, scandând la unison mesaje precum: „România cere: fără graţiere!"; „Reformă în CNA"; „Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!"; „România, trezeşte-te!; „Democraţie, nu oligarhie!"; „Jos, penalii!" şi „DNA să vină să vă ia!".
Protestatarilor din Capitală li s-au alăturat alte câteva zeci de mii de persoane care au manifestat paşnic şi la Iaşi, Cluj, Sibiu, Timişoara, Alba Iulia, Ploieşti, Craiova şi chiar şi la Alexandria, în judeţul Teleorman, fostul fief al lui Liviu Dragnea, ducând la cel mai mare protest din ultimii două decenii din România. În timp ce protestele erau în plină desfăşurare, premierul Sorin Grindeanu declara, într-un interviu la Antena 3, că „respectă opiniile argumentate” şi că „este un drept legal să protestezi în România atât timp cât o faci paşnic şi nu deranjezi pe alţii”, însă a caracterizat multe dintre opiniile de la mitinguri drept fiind „distorsionate”.

 

 

Tag-uri: Proteste
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ