Norica Nicolai refuză compromisul făcut de conducerea PNL pentru afilierea la PPE

| 13 iun, 2014

Decizia lui Crin Antonescu de a trece PNL de la grupul ALDE la partidul european înfrățit cu Traian Băsescu (PPE) a agitat foarte mult spiritele printre liberali. Chiar dacă în cadrul Biroului Politic Național al PNL s-a hotărât trecerea la Partidul Popular European, Norica Nicolai rămâne sigura care se opus cu vehemență acestei decizii iresponsabile.

PNL a semnat cu PPE documentul oficial de aderare, însă europarlamentarii liberali vor face pasul abia la momentul preluării mandatului. Conform unor surse din interiorul PNL, Norica Nicolai va refuza să se alăture colegilor săi și va rămâne la ALDE.  Același drum ar putea fi urmat și de către Renate Weber, europarlamentar PNL, în ciuda liniei stabilite de partid.

Acest fapt este confirmat și de către jurnalistul Radu Tudor, care a declarat în cadrul unei emisiuni de la Antena 3 că există un lider liberal ce se opune intrării în PPE chiar dacă PNL se va afilia acestei familii europene: „ Norica Nicolai nu aderă la PPE. M-am convins că Norica Nicolai nu este de acord cu ruperea PNL din ALDE.  Nu face un demers în interiorul PNL, dar veți vedea niște evoluții interesante până la Congres”, a spus Tudor.

Partidul Național Liberal este membru al familiei europene ALDE de 24 de ani, însă parcursul istoric liberal a fost ignorat de Crin Antonescu. Datorită rezultatelor dezastruoase la alegerile pentru Parlamentul European, cu mult sub așteptări, și pentru că fostul președinte liberal s-a văzut în plin picaj în prăpastie, acesta  a aruncat partidul în brațele lui Traian Băsescu, fiind singurul mod în care își putea asigura salvarea.

Trecerea PNL în barca Traian Băsescu (PMP) / Vasile Blaga (PDL) va afecta foarte mult viitorul politic al liberalilor. Așa cum Crin Antonescu descria PPE înainte de a lua această decizie iresponsaliblă drept partid european marcat de „o supradoză de populism” și de „o scădere a exigențelor de tip democratic”, așa vor acționa pe scena politică și europarlamentarii PNL în urma  aderării la PPE - cu o lipsă de valori democratice.

Refuzul Noricăi Nicolai față de compromisul făcut de conducerea PNL pentru afilierea la PPE subliniază faptul că familia populară nu reprezintă liberalismul și reprezintă o decizie greșită. Președintele ALDE, Graham Watson, a ținut să sublinieze în acest context dificil că demersul lui Crin Atonescu înseamnă că acesta își bate joc de principiile și valorile liberale și își încalcă promisiunile date în fața electoratului.

Tag-uri: alde, Norica Nicolai, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 iun, 2014
cantautor
o persoana care nu accepta compromisul este o raritate...
Dle Sultanescu,de ce nu o luam la PSD ,la noi...?
cu acte,ca pe fals era deja...
infiintam cu aceasta ocazie si un muzeu,al raritatilor..
primul exponat il avem deja:DD

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ