Balamuc total pe dreapta. Udrea face wrestling cu greii PDL

| 14 iun, 2014

Ieri a fost o zi fierbine nu doar din cauza temperaturii ridicate de afară, ci și din cauza atacurilor virulente ale Elenei Udrea la adresa foștilor colegi de partid. Asistăm la un balamuc în toată regulă pe dreapta, Udrea face wrestling cu greii PDL, respectiv Radu Berceanu și Vasile Blaga.

Dacă până de curând era un militant al unificării dreptei românești și sisținerii unui candidat unic la alegerile din toamnă, acum Udrea nu mai pare la fel de încântată de idee și nu pierde nicio ocazie să-i atace pe liderii PDL.

 

În cazul fostului ministru al Transporturilor în guvernarea PDL, Radu Berceanu, reacția Elenei Udrea a fost una defensivă, urmare a criticilor aduse de fostul lider democrat-liberal la adresa ei și a lui Băsescu. "Domnul Berceanu este un baron, un exemplu de baron local al PDL. Singura diferenţă dintre dânsul şi Uioreanu, Duicu, Constantinescu sau Oprişan, este că, deşi a încercat, n-a câştigat niciodată funcţia de preşedinte de consiliu judeţean. Nu ştiu dacă eu personal, un om politic care întotdeauna am câştigat voturi, am de ce să ţin cont, să mă refer la opinia lui Berceanu care n-a câştigat niciodată nimic", a declarat protejata lui Băsescu omițând însă să precizeze că mulți dintre baronii democrat-liberali s-au lepădat de PDL și au îngroșat rândurile PMP.

 

Aflată la Zalău, Elena Udrea nu s-a sfiit să trimită o săgeată otrăvită către Vasile Blaga sugerându-i să-și dea demisia pentru decizia neinspirată de a fuziona cu PNL. "Mai puţin mă interesează de PNL, cât mă interesează de foştii colegi din partidul din care am plecat acum patru luni şi vedem acum când încercarea domnului Vasile Blaga de a vinde pur şi simplu PDL PNL-ului eşuează, vedem cât de motivată a fost plecarea mea din acest partid şi a celor care au venit odată cu mine (...). Astăzi drumul pe care Vasile Blaga, dar şi cei din jurul lui, cei din conducerea actuală, au dus PDL înseamnă drumul desfiinţării acestui partid. Sunt gata să ducă PDL să-l 'topească' în PNL doar pentru a-şi ascunde propriul eşec şi doar pentru a mai obţine eventuale funcţii în noua construcţie politică. Cred că în actuala situaţie în care astăzi la Bucureşti vedem că parte din PNL este împotriva acestei fuziuni şi umileşte PDL propunându-le pur şi simplu să se înscrie a bucată în PNL, cred că se impune demisia domnului Vasile Blaga, care distruge PDL", declara Udrea.

 

Prin aceste atacuri președintele PMP încearcă să se poziționeze ca lider reprezentativ al dreptei în antiteză cu liderii celorlalte partide de dreapta. Având în vedere că Elena Udrea a preluat conducerea partidul având câteva probleme majore de credibilitate – în primul rând în cadrul partidului (din cauza faptului că a fost impusă de către Băsescu), iar mai apoi pe scena politică românească (asta din cauza scorului ridicol de mic obținut la europarlamentare, care nu a permis PMP să devină un partid de dreapta relevant, eșecul decontându-l, la nivel de imagine, Elena Udrea), protejata președintelui încearcă să-și facă loc atacându-și foștii colegi.

 

Nici colegii de partid nu au au scăpat de limba ascuțită a blondei. "Domnii Papahagi şi Baconschi, care s-au arătat nemulţumiţi, s-au contracandidat, au venit în PMP să candideze pe aceeași funcție, care a fost câștigată de profesorul Vlaston. (…) Îmi pare rău de orice om care alege să nu mai sprijine acest proiect al PMP. Eu am venit nu pentru un proiect personal, nici să fiu pe lista de europarlamentare printre primii, nici să îmi asum rolul de membru fondator, după ce alţii au strâns semnături".

 

De remarcat este și faptul că fiecare dintre atacurile de mai sus comportă același tipar – critici virulente la adresa celor vizați și laude, care mai subtile, care mai puțin subtile la adresa ei. Lauda de sine nu miroase a bine zice o vorbă românească, iar în cazul Elenei Udrea a început deja să se simtă o mireasmă de Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ