Iohannis îl acuză pe fostul lider PNL că face jocul PSD: Cei care au plecat cu Tariceanu sunt nişte frustraţi

| 13 iun, 2014

"Niste frustrati care fac jocurile adversarilor politici de la PSD" - asa i-a catalogat Klaus Iohannis pe cativa parlamentari si fosti ministri PNL care, alaturi de Calin Popescu Tariceanu, contesta actuala conducere liberala.

Ei au lansat un "grup de initiativa pentru pastrarea identitatii liberale" a partidului. Tariceanu recunoaste ca va incerca sa infiinteze o noua formatiune, Partidul Reformator Liberal, alaturi de care sa candideze la presedintia Romaniei.

Klaus Iohannis, presedintele interimar al PNL: "Cei care au plecat cu Tariceanu sunt niste frustrati. Adversarii nostri au intrat in panica si l-au scos pe Tariceanu".

De la Sibiu, Klaus Iohannis l-a acuzat pe fostul lider al PNL ca face jocurile PSD-ului si incearca sa rupa o parte din partid. Asta dupa ce mai multi parlamentari liberali, stransi in jurul lui Calin Popescu Tariceanu, au acuzat actuala conducere a PNL ca vrea sa desfiinteze partidul istoric al Bratienilor, prin fuziunea cu PDL.

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului: "Cel care este acum presedintele interimar al PNL si care stie prea putin despre istoria partiului, pare sa fie pregatit sa stearga astea cu un burete, numai pentru a ajunge candidatul la prezidentiale".

Sase dintre "frustratii care l-au urmat pe Tariceanu" - asa cum i-a numit Iohannis - sunt fosti ministri in Cabinetul Ponta, printre care Daniel Chitoiu, Andrei Gerea sau Radu Stroe. Ei ar putea fi exclusi din PNL, dupa congresul de la finalul lunii, sustin surse liberale. Dupa atacul de joi, sansele revenirii lui Tariceanu in PNL sunt nule, anunta Iohannis.

Klaus Iohannis, presedintele Interimar al PNL: "Dupa lansarea acelui vehicul cvasipolitic de ieri (joi - n.r.) cred ca domnul Tariceanu a ars podul din spatele domniei sale care-l mai lega cu PNL".

De altfel, Tariceanu recunoaste ca nu are in plan sa revina in PNL, ci sa infiinteze Partidul Reformator Liberal.

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului: "Sunt oameni care, astazi, aici prezenti, mi-au cerut sa constituim degraba un partid liberal autentic".

Surse politice sustin ca Tariceanu va incerca sa mai convinga si alti liberali sa vina alaturi de el, iar noul partid ar putea fi lansat in aceasta vara. Ba mai mult, fostul premier ar putea candida la presedintie din partea Partidului Reformator Liberal.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ