Neseriozitatea domnului Iohannis

| 15 iun, 2014

În jurul lui Klaus Iohannis s-a creat un basm în adevăratul sens al cuvântului, poveste în care eroul salvator – președintele interimar al PNL - se luptă, alături de camaradul de nădejde – Vasile Blaga - cu dușmanul colectiv – PSD – pentru a salva oamenii de la ororile la care sunt supuși.

Pentru a reuși acest lucru, în mod evident, Iohannis trebuie să preia șefia PNL și să fie desemnat candidat la alegerile din toamnă. Eh, aici se strică povestea pentru că neamțul se află în pericolul de a nu intra în cursa internă dintr-un motiv cât se poate de simplu – acesta nu a plătit niciodată cotizația lunară obligatorie către PNL.



Din luna februarie a anului 2013, de la preluarea funcției de prim-vicepreşedinte al liberalilor, Iohannis nu și-a achitat datoriile față de partidul care l-a adoptat. Vorbim despre cotizaţia de membru al Biroului de Conducere al PNL, o sumă modică în comparație cu averea domniei sale, respectiv 400 de lei/lună. Astfel, nu doar că eroul nostru riscă să nu poată candida, el riscă de asemenea să fie exclus din partid, conform articolului 20, litera e. al statutului Partidului Național Liberal. Dacă informațiile se adeveresc, vom asista o scindare în cadrul PNL între cei care îl vor susține necondiționat și liberalii nemulțumiți care vor avea un motiv întemeiat să-l scoată din joc.



Prin prisma faptului că în calitate de primar al Sibiului și-a asumat succesul de care se bucură acest oraș atât la nivel național, cât și la nivel internațional, dar mai ales datorită originilor sale, Iohannis a reușit să atragă asupra lui toate beneficiile de imagine care provin din mitului neamțului așezat și muncitor. Se pare totuși că încet, încet, aura lui Iohannis se pătează cu tot felul de nereguli și scandaluri, transformându-l pe neamț din eroul salvator într-un politician cu nimic mai special decât alții. Prin media au început să circule tot mai multe știri despre neregulile din administrația locală pe care o conduce, despre modul în care acesta a ajuns să dețină o avere considerabilă și mai multe imobile în centrul Sibiului având doar salariul unui umil profesor, probleme cu legea și chiar trafic de copii. La toate acestea se adaugă acum și neseriozitatea domnului Iohannis legată de achitarea datoriilor obligatorii față de partidul din care face parte.



De ceva timp, situația nu este una roz pentru PNL, iar problema cu Iohannis nu ajută. Acest mesia al liberalilor, cel puțin al unora dintre ei, se dovedește a nu fi un om serios și de încredere. Chiar în eventualitatea în care se decide să se treacă cu vederea acestă abatere, Iohannis pornește cu stângul în fruntea PNL, iar asta din cauză că încalcă statutul partidului și se poziționează mai presus de regulamentul pe care mai apoi va avea pretenția ca toți liberalii să-l respecte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 iun, 2014
lucia pop
Cea mai proastaalegere si cel mai nepotrivit presedinte pt Romania ar fi Iohanis.Fereasca D-zeu!!!Nu stie sa se exprime coerent si de multe ori spune numai prostii.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ