Cataramă îl îngroapă în dispreț pe Iohannis

| 13 iun, 2014

Orice s-ar spune, dar lui Klaus Iohannis poate să-și adjudece și o reușită, e drept involuntară. Propulsarea sa forțată în poziția liderului de partid abandonată rușinos de Antonescu a fost atât de controversată încât pare să-i fi scos pe liberali, în sfârșit, din apatie.

Totul a început de la crescendo-ul oarecum timid al senatorului Ioan Ghișe, și candidatura sa la șefia PNL ca protest față de mișcările hazardate declanșate de conducerea interimară. În prezent Călin Popescu Tăriceanu atacă tema salvării cauzei liberale întrun allegro vivace promițător. Dar nu au ridicat capul numai liberalii implicați, ce păreau pierduți definitiv în hățișul intrigilor băsiste. Spre surprinderea generală, vocea liberală aproape uitată a lui Viorel Cataramă s-a alăturat împotriva neavenitului Klaus Iohannis. Da, sigur, a fost camaradul lui Tăriceanu în Aripa Tânără, a fost în conducerea Noului Partid Liberal, iar din 1993, după fuziunea acestuia cu PNL, devine Vicepreședinte al Partidului Național Liberal,dar, de pe la începutul noului mileniu Viorel Cataramă s-a ocupat mai mult de afaceri și s-a implicat mai mult în activitatea patronală decât în politică. Chiar și așa, declarațiile lui Cataramă pe marginea recentelor evoluții din PNL și la adresa lui Klaus Iohannis sunt surprinzător de bine argumentate. Cine este, de fapt, acest Klaus Iohannis – se întreabă Viorel Cataramă și continuă apoi, retoric: ce fel de partid este acela care nu-și poate găsi un lider în interior și recurge la ”importuri”? Apoi îi dă o mică lecție aplicată, ca de la un adevărat businessman de dreapta la bugetar, punctând pe marginea proprietăților și averii consistente despre care edilul Sibiului declară că le-ar fi obținut ... dând meditații. Cataramă îi face rapid și ironic studiul de fezabilitate ”micului întreprinzător” Iohannis: Din 2 salarii de profesor nu se pot face nici în 100 de ani 6 case. Cum poţi tu să-ţi iei 6 case din salariul de profesor? După aia vrei să te voteze profesorii".

Cu astfel de ieșiri la scenă, din tabăra liberală, aproape că ne pare rău că în curând distinsul Iohannis se va vedea nevoit să se întoarcă la Sibiu, cu coada între picioare. Reacția alergică de amploare pe care o determină în PNL pare să-i fie de folos pe termen lung partidului pe care mulți îl credeau ajuns în metastază. Poate s-ar găsi pe viitor o funcție nouă pentru Klaus, care să-l mențină la București, poate ceva de genul țintei alergând nr.8 din poilester armat cu fibră de sticlă, din armată, rebotezată în conformitate ”tipul care-i enervează pe toți și îi scoate din amorțeală”. Cu ocazia sărbătorilor liberale mai importante, Klaus ar putea fi plimbat oarecum alegoric, pentru a electriza audiența și a trezi liberalismul în majoritatea tăcută a membrilor PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ