Elena Udrea şi prostituţia morală a intelectualilor

| 13 iun, 2014

La nici o săptămână de la congresul PMP care a oficializat poziţia pe care Elena Udrea o ocupa deja în partid, lucrurile s-au complicat în interiorul Mişcării Populare, modul în care Udrea şi ai săi au acaparat conducerea deranjându-i pe o parte din cei care până mai ieri erau alături de domnia sa.

În schimb, nici Udrea nu s-a lăsat mai prejos, efectuând în ultimele zile o serie de atacuri extrem de dure la adresa contestatarilor săi din PMP.

De exemplu, joi, Udrea a vorbit despre rezultatele congresului declarând că: "Domnii Papahagi şi Baconschi, care s-au arătat nemulţumiţi, s-au contracandidat, au venit în PMP să candideze pe aceeaşi funcţie, care a fost câştigată de profesorul Vlaston. Nimeni nu poate avea nimic de reproşat faptului că, prin votul partidului, a câştigat Vlaston o funcţie pentru care au fost patru candidaţi. Dacă cei doi, Baconschi şi Papahagi, nu s-ar fi concurat şi ar fi ales să candideze pe funcţii separate, ar fi fost împreună în conducerea partidului. (…) Îmi pare rău de orice om care alege să nu mai sprijine acest proiect al PMP. Eu am venit nu pentru un proiect personal, nici să fiu pe lista de europarlamentare printre primii, nici să îmi asum rolul de membru fondator după ce alţii au strâns semnături. Nu am motive să mă supăr, nici să fiu frustrată"

Declaraţia lui Teodor Baconschi care a stat la baza acestei afirmaţii se referă la faptul că preşedintele Traian Băsescu şi-ar fi ales urmaşul, în persoana Elenei Udrea.

În plus, fostul ministru de Externe adăugad că la Congresul formaţiunii intelectualii din partid au fost "evacuaţi şi marginalizaţi", ca la PDL. Pentru cei care nu îşi mai amintesc, vorbim despre acelaşi Baconschi care pe la începutul lui 2012 îi cataloga pe cei care protestau în piaţa Universităţii împotriva lui Traian Băsescu drept viermi. Acum, ce să vezi, el se plânge că este marginalizat de aceiaşi oameni pentru care până mai ieri aduna voturi la Paris.

Cât despre contracandidatul lui Baconschi din congres, nici Adrian Papahagi nu este mai curat şi i-a fost la fel de loial lui Traian Băsescu precum ceilalţi aşa zişi politicieni de dreapta proveniţi din rândurile intelectualităţii conservatoare din România. Alături de personaje gen Daniel Funeriu sau Teodor Paleologu cei doi fac parte din galeria de aplaudaci care i-au fost loiali trup şi suflet lui Traian Băsescu atât timp cât acesta le-a dat funcţii şi influenţă. În schimb, rezultatul congresului PMP şi ce s-a întâmplat în interiorul Fundaţiei demonstrează că între ei şi Elena Udrea, liderul de la Cotroceni continuă să o prefere pe fostul ministru al dezvoltării și turismului.

Dacă este să analizăm comportametul politic al Elenei Udrea, pe de o parte, şi cel al lui Funeriu, Papahagi sau Baconschi, pe de altă parte, vedem că singura diferență este aceea că cei trei domni nu au în plus decât nişte aere de intelectuali. În schimb, Elena Udrea se crede mare politiciană, uitând că până în prezent tot ce a obţinut i s-a datorat protectorului său de la Cotroceni şi că acesta nu s-a lepădat încă de ea. În schimb, motivul principal pentru care Baconschi şi restul urlă acum este acela că ei au fost daţi la o parte din schemă, în ciuda modului în care până în prezent s-au prostituat din punct de vedere intelectual.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ