Noua staţie de metrou de pe Şoseaua Berceni intră în linie dreaptă

| 21 sep, 16:56

Ministerul Fondurilor Europene a aprobat cererea de finanţare privind construirea staţiei de metrou de pe Şoseaua Berceni, într-o zonă în plină dezvoltare, care va genera mii de locuri de muncă.

Noua stație de metrou va fi construită între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou și Șoseaua de Centură. Cu o suprafață desfășurată de 15.100 mp, stația va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter și două etaje.

Lungimea noului traseu, care va avea o cale dublă de rulare (două linii distincte, față de o singură linie, cum este în momentul de față) va avea 1,6 kilometri, precum și șase zone de acces pietonal, din care două vor fi situate pe partea opusă a Șoselei Berceni, fiind asigurată legatura printr-un pasaj pietonal subteran, scrie Profit.ro.

De asemenea, din cele două iesiri, se va face legatura directă cu parcarea de tip park &ride, care va fi amenajată în imediata apropiere. Mai mult, fiind o stație supraterană, proiectul prevede inclusiv instalație de degivrare a căii de rulare, care să permita exploatarea în condiții de siguranță pe timp de iarnă. Lucrările au ca termen de finalizare 22 de luni de la ordinul de începere al acestora.

Conform statisticilor, magistrala 2 de metrou reprezintă 25% din totalul liniilor Metrorex și suportă zilnic 50% din fluxul de trafic al întregii rețele de transport subteran din Capitală.

Citeşte şi Metrorex trimite trenurile vechi de la restul magistralelor la Metroul Drumul Taberei: Aşteptarea pe peron nu va fi mai lungă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 ian, 02:24
OffedRabe
negative effects of lasix
71, 72, 73, 74 Furthermore, approximately 50 of these men have low endogenous levels of total T buying lasix online Analysis of the G6PT promoter sequence revealed potential binding sites for hypoxia inducible factor HIF 1alpha and for the aryl hydrocarbon receptor AhR and its dimerization partner, the AhR nuclear translocator ARNT, AhR ARNT

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ