Noul primar general al Capitalei, NEMULŢUMIT de stadiul lucrărilor de consolidare la vechiul sediu al PMB

| 27 sep, 15:44

Primarul general interimar al Municipiului București, Ștefănel Dan Marin, s-a declarat duminică nemulțumit de stadiul lucrărilor de modernizare și reabilitare a sediului Primăriei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta, după ce a efectuat o vizită pe șantierul de lucru.

Noul edil șef al Bucureștiului a venit însoțit de primarii sectoarelor 2 și 4, Neculai Onțanu și Cristian Popescu Piedone, declarând că dorește să beneficieze de experiența acestora și că este gata să accepte pragmatismul și experiența administrativă a acestora.

"Vizualizând stadiul lucrărilor pot să spun că sunt foarte multe faze ale lucrării care pot fi înaintate. Voi avea o discuție cu managerul de proiect, pentru a defini aceste întârzieri și din ce motive au fost ele făcute. Înțeleg că, tehnic, în mare parte din echipamentele interioare au fost comandate. Mai este legătura cu utilitățile exterioare, eu mi-am exprimat din start toată disponibilitatea pentru a lucra împreună pentru a definitiva lucrările de branșare ale clădirii. Dar, în acest moment, mă declar nemulțumit sincer pentru că anumite lucrări care se puteau face și nu s-au făcut.", a declarat Ștefănel Dan Marin.

El a arătat că principalele nemulțumiri prevăd execuția de lambriuri, pervaze interioare, care nu este corelată cu partea de structură gips-carton, iar pe partea de echipamente sunt întârzieri de livrare și va cere o evidență a stadiului în care se află procesele de achiziție.

Primarul general interimar a anunțat cu acest prilej că urmărește să devanseze termenul de finalizare a lucrărilor din luna mai 2016 cât este contractual în luna ianuarie anul viitoare, întrucât ar fi posibil, în opinia sa, dacă se aplică niște măsuri operative de execuție.

"În opinia mea, dacă se vor pune în aplicare măsurile pe care eu le voi propune cred că undeva la sfârșitul lunii ianuarie — începutul lunii februarie se vor putea definitiva, cu mențiunea că va trebui să se structureze foarte bine stadii de execuție exterioară și rămânând ca pe perioada iernii să se execute lucrările de amenajare , montaj de instalații aer condiționat, instalațiile sanitare, placările interioare", a completat Marin.

Valoarea totală a contractului de modernizare și reabilitare a vechiului sediu al Primăriei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta este de 100 milioane lei cu TVA, din care cele de proiectare sunt de circa 14 milioane lei.

Potrivit edilului șef, contractul prezintă un termen de execuție de 23 de luni , iar termenul de finalizare este de 25 mai 2016.

În urma vizitei de lucru pe șantierul lucrărilor de modernizare și reabilitare a sediului Primăriei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta s-a mai constatat că lucrările de consolidare sunt finalizate în proporție 100%, iar cele de modernizare sunt terminate circa 50%.

Ștefănel Dan Marin a anunțat că în fiecare sâmbătă va face comandamente de lucru pentru a verificarea stadiul lucrărilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ