Nu cred ca ai auzit de el până acum: Iată care este cel mai sănătos aliment al secolului

| 22 ian, 2014

In urma unor analize minutioase, s-a descoperit ca acest aliment contine de 8 ori mai multi acizi grasi Omega 3 decat somonul proaspat de Atlantic. Conchiztadorii spanioli au botezat aceasta planta Salvia hispanica L si mai apoi au uitat de ea – mai bine de cinci secole. Atunci cand cercetatorii moderni au efectuat anumite teste, au fost luati complet prin surprindere deoarece aceste seminte testate au depasit orice asteptari!

Semintele de Chia (salvia hispanica) contin o multitudine de substante nutritive vitale, precum:

  • de 5 ori mai mult calciu decat laptele integral
  • de 13 ori mai mult magneziu decat broccoli
  • de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele proaspete
  • mai multe fibre decat semintele de in
  • mai multe proteine decat soia


Desi semintele au fost initial recoltate de catre azteci in Mexic, astazi culturile prospera mai la sud, in bazinul Amazonului, in Peru. Acolo exista un climat ideal si un mediu curat pentru ca Semintele de Chia sa creasca tot timpul anului.

Semintele de Chia sunt cultivate in conditii controlate, in unele dintre cele mai bogate soluri in substante nutritive din lume. Deoarece rezervele naturale de nutrienti ale solului nu au fost epuizate, Semintele de Chia contin mai multe vitamine benefice si minerale decat multe fructe, legume si produse lactate din alte zone.

Consumate in fiecare dimineata in iaurt sau in cereale, ne pot transforma intreaga zi:

  1. avem un volum crescut de energie toata ziua si dormim mai bine noaptea
  2. ne  imbunatatesti tranzitul intestinal
  3. ne putem controla mai usor greutatea


Pe termen lung semintele de chia ne ajuta in rezolvarea problemelor cu inima, arterele, tensiunea arteriala, colesterolul, articulatii si nu numai.

Frumusetea Semintelor de Chia este ca, avand un gust neutru, le putem adauga in orice reteta, de la micul dejun alcatuit din fulgi de ovaz, la macaroanele cu branza de la pranz, la tot felul de mancaruri si deserturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 ian, 2014
LILI
Seminte de chia
Semintele de chia se gasesc in toate magazinele cu produse naturiste .
25 ian, 2014
toth ana
de la ce varsa se pot da aceste seminte,am un baietel de 1 an si 7 luni si mai ales cantitatea,inclusiv pt noi,parintii:)multumesc.
24 ian, 2014
cris
Seminte
Fte frumos! Nu crezi ca acest articol ar fi fost complet daca spuneai si unde in Romania pot fi gasite aceste seminte? De atatea ori citim articole care nu au nici un impact real in viata noastra! Despre ciocolata benefica pt sanatate dar nesanatoasa in forma comercializata la noi, despre TOFU care nu poate fi gasit prea usor la noi etc. Articole precum acesta devin doar CURIOZITATI uitate!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ