Numărul localităţilor afectate de inundaţii în judeţul Teleorman a crescut de la 22 la 27

| 23 apr, 2014

Numărul localităţilor afectate de inundaţii în judeţul Teleorman a crescut de la 22, câte se înregistraseră în cursul dimineţii de miercuri, la 27 în cursul serii, 175 de case fiind inundate şi cinci persoane fiind, în continuare, evacuate din locuinţele lor.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, 27 de localităţi, peste 5.000 de hectare de terenuri şi sute de gospodării sunt în continuare afectate de inundaţiile provocate de revărsarea mai multor râuri în zone neîndiguite, dar şi în zone protejate de apărări de mal, transmite  Mediafax.

Miercuri seară, numărul oraşelor şi comunelor afectate de inundaţii în Teleorman a ajuns la 27, cinci dintre comune fiind inundate în cursul zilei de miercuri. Astfel, sunt afectate de inundaţii municipiile Alexandria şi Roşiorii de Vede, precum şi comunele Vedea, Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca, Dideşti, Balaci, Vârtoape, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti, Ştorobăneasa, Frumoasa, Călineşti, Orbeasca, Ţigăneşti, Conţeşti, Săceni, Bragadiru, Smârdioasa, Dracea, Cervenia, Stejaru, Trivalea Moşteni, Drăgăneştii de Vede şi Salcia.

Conform celui mai recent bilanţ al ISU Teleorman, în cele 27 de localităţi au fost inundate 175 de case, 453 de curţi, 656 de anexe gospodăreşti şi aproape o mie de fântâni. Cinci persoane din comuna Tătărăştii de Jos sunt în continuare evacuate la rude. De asemenea, peste 700 de animale sunt evacuate la alte gospodării.

Apele revărsate ale unor râuri au inundat 2.023 hectare de teren arabil, 1.773 hectare de păşuni şi fâneţe, 1.366 hectare de păduri, şase hectare de pepinieră şi peste 80 de kilometri de drumuri judeţene, comunale şi forestiere. Viiturile au avariat şase poduri, între care unul pe DN 6, în Alexandria şi 52 de podeţe. Au fost, de asemenea, afectate de inundaţii un poligon care aparţine Clubului Sportiv Teleorman din Alexandria, un teren de fotbal cu vestiarul aferent şi un parc în comuna Drăgăneşti de Vede,precum şi o moară, un magazin şi un bar.


Tag-uri: inundații, Teleorman
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ