O afecțiune MORTALĂ, depistată printr-un test FOARTE SIMPLU

| 03 iul, 2014

Probabilitatea de a suferi un accident vascular cerebral poate fi detectata printr-un test de vedere, se arata intr-o cercetare recenta.

Tensiunea crescuta poate leza vasele sangvine de la nivelul retinei, iar un test ocular permite studierea fundului de ochi si evaluarea riscului de a suferi un accident vascular cerebral (AVC), informeaza ziare.com, care citeaza Medisite.fr.

CITEŞTE ŞI: NU AI FI CREZUT! Ce boli CUMPLITE ascund chelia şi ridurile

 


Principiul este simplu, explica oamenii de stiinta de la Universitatea din Singapore. Dupa aplicarea unor picaturi, se fotografiaza retina cu un microscop de putere mica dotat cu o camera video. Dispozitivul este utilizat si pentru monitorizarea leziunilor la nivelul vaselor de sange provocate de diabet.

Pentru testarea eficacitatii, oamenii de stiinta au realizat astfel de fotografii ale retinei in cazul a aproape 3.000 de persoane cu tensiunea arteriala crescuta si care nu au suferit niciodata un AVC. Au fost analizate vasele sangvine aflate in spatele ochilor acestor persoane, care au fost monitorizate 13 ani, timp in care 146 dintre ele au suferit un accident vascular.

CITEŞTE ŞI: TEHNOLOGIE CARE SALVEAZĂ: Un iPhone a fost modificat pentru a crea un PANCREAS BIONIC

 

Specialistii spun ca persoanele care prezinta leziuni usoare la nivelul vaselor retinei au un risc cu 35% mai mare de a suferi un AVC. La cei la care leziunile sunt severe, riscul creste cu 137%. Chiar si pacientii care iau tratament pentru hipertensiune au un risc dublu sau triplu, in functie de starea vaselor sangvine.

 


Sursă: sanatate.bzi.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ