O clădire din România este în topul celor mai impresionante 10 clădiri din lume

| 04 aug, 2014

Parlamentul României figurează pe locul al treilea într-un top al celor mai impresionante zece clădiri din lume publicat de ziarul englez 'The Independent'.

Inspirat de cartea lui Tom Wilkinson 'Bricks & Mortals: Ten Great Buildings and the People They Made' , publicată de Bloomsbury luna trecută, clasamentul a fost realizat pe baza sugestiilor venite de la jurnalişti şi membri ai societăţii civile.

Pe primul loc în această listă figurează Pantheonul din Roma, urmat de mănăstirea medievală Rocamadour din sudul Franţei.

Clădirea Parlamentului României, propunere a jurnalistului Daniel Knowles, este descrisă de acesta drept 'hidoasă, dar oarecum impresionantă'.

Mezquita de Cordoba (construită ca moschee şi transformată ulterior în catedrală), se situează pe poziţia a patra. Urmează, în ordine, Biblioteca Universităţii Cambridge, castelul Neuschwanstein din Germania, capela de la King's College din Cambridge, catedrala St. Paul din Londra, complexul de la Taj Mahal şi catedrala catolică din Liverpool.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 ian, 09:03
OffedRabe
potassium level monitoring for patients on furosemide quizlet
Del Rio C, Curran JW lasix alternative Not quite as sever, but it moved up my arms past my elbow

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ