O dezvăluire, legată de Iisus Hristos, stârneşte mari controverse printre creştini

| 15 noi, 2013

Procesul în urma căruia Iisus Hristos a fost răstignit a fost unul corect din punct de vedere legal, susţine un profesor spaniol specializat în drept roman, citat de publicaţia 20 minutos.

Jose Maria Ribas de la Universitatea din Sevilla susţine că Iisus Hristos a fost condamnat la moarte prin răstignire în urma unui proces care a respectat toate procedurile legale aflate în vigoare în acel moment.

Concret, Iisus Hristos ar fi fost acuzat de blasfemie şi de insultarea unui monarh. La momentul respectiv, ambele erau crime politice şi religioase, pentru care făptuitorii erau condamnaţi la moarte.

Jose Ribas susţine că procesul lui Iisus Hristos nu a fost unic şi că au mai existat astfel de cazuri în acea perioadă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

14 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 noi, 2014
nikolai
Iisus
Fiecare are sa se intilneasca cu Iisus ! La unii insa teoria Bing Bang nu are sa-i poata salva ! Da este greu sa crezi ceva ce nu vezi , dar nu poti sa spui cva nu exista altcev a doar pentru ca tu nu vezi . Se poate ca Cineva care poate sa te faca sa vezi sau sa nu vezi sa fi stabilit anumite reguli !
20 feb, 2014
iovanovici ferdinand
raspuns pentru toti cei care au comentat si in special pentru aceia care comenteaza dar nu au citit macar o data biblia inintregome
Intradevar d-nul ISUS a fost condamnat pentru blasfemie,sustinind ca el este fiul lui Dumnezeu.El a fost condamnat de catre partidele de pe acea vreme(saduchei,farisei si carturari)carora le-a aratat fatarnicia in care traiau)De parca astazi e altfel!?.Daca nu ar fi adevarata afirmatia sa,preotii care au trait pe vremea aceea nu ar fi scos la iveala trupul lui IESHUA care sa aratat apostolilor de mai multe ori si la inaltarea la cer au fost in jur de 500 de oameni.Cind apostolii predicau despre inviere si mai apoi scriau epistolele care compun Biblia,oare martorii acelor evenimente nu ar fi spus ca ucenicii mint?.Unii nu au curajul sa treaca strada conform unei conceptii sau teorii personale dar apostolii si ucenicii d-nului ISUS s-au lasat ucisi pentru adevarul pe care il predicau.Este foarte greu sa renunti la o viata plina de placeri si sa ai o relatie personala cu Dumnezeu (credinta adevarata),mai bine joaca rolul de credincios folosind religia cu ritualuri si obiceiuri.Cercetati scripturile si apoi comentati(nu fiti ipocriti
14 feb, 2014
Christian
justitie oarba
Inseamna ca si uneltirile impotriva Lui, acuzatiile nefondate, procesele pe timp de noapte si organizate ad hoc, au fost si ele corecte? Procesul lui Iisus Hristos a fost un proces politic, abuziv, cu capete de acuzare nefondate. Citeste Noul Testament si convinge-te, tovarasa Luiza Popa, si mai da-o-ncolo de dialectica marxista, pentru ca nu cred ca ti-ar fi convenit sa fii arestata la trei noaptea de niste oameni in negru, candva prin anii 1950, in Romania, dusa intr-un beci, batuta si torturata si sa ti se reproseze inalta tradare de partid, neam si tara pentru ca ai fi spus ca nu esti de-acord cu comunistii!
16 noi, 2013
Gavriil Stiharul
Procesul
Nu trebuie confundat: au fost două procese, la Curţi diferite, cu pricini diferite, judecate de persoane diferite. Primul a eşuat, căci sentinţa nu se putea pune în execuţie. Iisus Hristos a fost răstignit ca urmare a acuzaţiei false de conspiraţie împotriva Romei (şi nu pentru blasfemie, căci acest lucru era considerat ilegal de statul roman). În ultima instanţă, Pilat din Pont este responsabil de moartea Lui, căci L-a condamnat fără dovezi. Procesul a fost incorect, căci au fost ascultaţi doar reclamanţii, nu şi martorii.
Dacă profesorul spaniol este specializat în drept roman, ce treabă are el cu primul (basfemia, crima religioasă)? Blasfemie impotriva cui? A cezarului sau a lui Dumnezeu? Orcum, articolul nu e clar.
16 noi, 2013
dani
sucka a lu zapacitu
Inalata Curte de Justitie, te condamna la lapidare pentru tradarea limbii romane si pentru elucubratiile diareice debitate. Ceea ce ma frapeaza e ca ai avut pana acum drept de vot si cer permis de port arma pentru ridicarea coeficientului de inteligenta nationala.
16 noi, 2013
George
Aveti ochi si nu vedeti, aveti urechi si nu auziti!
Vai de noi Romanie... Caci poporul tau a uitat de Dumnezeu!
Cititi biblia pacatosilor, aflati adevarul lui Dumnezeu , luati aminte si pocaiti-va!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ