Teoria care contrazice Biblia. Iisus a luat Cina cea de taină miercuri, NU în Joia Mare

| 30 mar, 2014

Un profesor britanic de teologie afirmă că ultima masă pe care Iisus Hristos a luat-o alături de cei 12 apostoli, Cina cea de taină, a avut loc într-o zi de miercuri, nu joi, cum se credea, relatează AFP.

Profesorul Colin Humphreys de la Universitatea Cambridge a încercat să explice, în cartea intitulată "Misterul Ultimei Cine", toate contradicţiile care îi intrigă pe istorici de multe secole.

"Am descoperit că cina a avut loc miercuri, pe data de 1 aprilie din anul 33", a declarat pentru ziarul Times, profesorul Colin Humphreys.

Totodată, potrivit acestuia crucificarea a avut loc pe 3 aprilie, iar învierea pe 5, în anul 33.

Experţii în Biblie şi toţi creştinii cred că ultima cină a început după asfinţit, joi seara, iar răstignirea lui Iisus a avut loc dimineaţa următoare, vineri, aproximativ în jurul orei 09.00.

"Procesele lui Iisus au avut loc în zone diferite din Ierusalim. Experţii au parcurs Ierusalimul cu un cronometru pentru a verifica dacă era posibil ca acele evenimente să se desfăşoare în intervalul joi seara - vineri dimineaţa: cei mai mulţi dintre ei au ajuns la concluzia că era imposibil", a explicat profesorul britanic în cartea sa.

Apostolii Matei, Marcu şi Luca spun că Cina cea de taină a fost o masă de Paşte, în timp ce apostolul Ioan afirmă că această masă a avut loc înainte de Paştele evreiesc. "Soluţia pe care am găsit-o este aceasta: ambele tabere au dreptate, însă ele se raportau la două calendare diferite", a declarat Colin Humphreys.

După ce a analizat cele două calendare, profesorul britanic a ajuns la concluzia potrivit căreia Cina cea de taină a avut loc miercuri, cu o zi înainte de Joia cea mare.

Papa Benedict al XVI-lea a susţinut o teorie similară în 2007, afirmând că Isus a celebrat, probabil, cina cu discipolii săi după calendarul Qumran (ebraic), cu cel puţin o zi înainte.

Profesorul Colin Humphreys a afirmat că, deşi teoria Papei ajunge la aceeaşi concluzie, este incorectă deoarece calendarul Qumran plasează Paştele evreiesc la cel puţin o săptămână după data Răstignirii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 apr, 2014
Parintele Alcoolie
Stimati credinciosi, vedeti ca maine vin sa va miruiesc. Tarifele sunt dupa cum urmeaza:
1. 100 de lei - Evanghelia, patrafirul, crucea si mana dreapta, plus bonus de tamaiere all-inclusive;
2. 80 de lei - Patrafirul, mana dreapta si somoiogul de busuioc cu care va dau in freza;
3. 50 de lei - Patrafirul si crucea plus mana stanga cu care ma scarpin la boase;
4. 20 de lei - Doar patrafirul, zgarcitilor. Sa nu va imaginati ca intrati in rai cu banii ascunsi in chiloti;
5. 10 lei - Va dau sa pupati salamul barbos, ca altceva nu meritati, paduchilor;
6. 5 lei - Ma sterg la cųr cu mutrele voastre diforme;
7. Moca - Sa mergeti la biserica sa va agheasrnuiasca parintele Cocalarie, pampalailor.
30 mar, 2014
EZDRAORDINAR
EZDRAORDINAR
EZDRAORDINAR!
30 mar, 2014
marila
cina cea de taina
Nu este nicio eroare. Cercetatorii sa se puna mai intai la punct cu toate detaliile. In cultul crestin, timpul este impartit in zile liturgice. Fiecare zi liturgica, incepe cu seara zilei calendaristice precedente. Adica, Joia Mare incepe cu seara zilei calendaristice de miercuri . Asa cum saptamana incepe cu ziua de odihna, duminica, fiecare zi liturgica incepe cu seara (dupa ora 18), cu cina. Deci, daca cina ar fi avut loc in seara zilei calendaristice de joi, ea ar fi fost atunci in ziua liturgica de vineri (Vinerea Mare) . Asa ca NU ESTE NICIO EROARE.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ