O nouă analiză a Giulgiului din Torino schimbă percepţia creştinilor despre RĂSTIGNIREA lui Iisus

| 07 apr, 2014

Imaginea Mântuitorului aflat pe cruce cu brațele întinse, în formă de T, este cea întipărită în mințile tuturor creștinilor. Însă nu este neapărat cea reală.

O nouă analiză a Giulgiului din Torino, artefact care arată imaginea unui bărbat crucificat, sugerează faptul că actul crucificării se petrecea oarecum diferit față de imaginea convențională. Mai precis, condamnatul era crucificat cu brațele deasupra capului, în formă de Y, notează stiintasitehnica.com.

Giulgiul din Torino are imprimată silueta unui bărbat crucificat, cu urme de sânge prelingându-se de-a lungul brațelor. Mulți cred că este giulgiul în care Iisus a fost înfășurat după crucificare, în timp ce alții susțin că este doar un fals medieval din secolul al XIV-lea.

„În orice caz, Giulgiul merită studiat”, susține Matteo Borrini, cercetător în cadrul Universității John Moores din Liverpool, „și asta pentru că și dacă este un fals, atunci este o dovadă extrem de interesantă a ingenuității umane”.

Borrini a încercat să dezlege misterul urmelor de sânge de pe brațele bărbatului crucificat a cărui siluetă apare pe Giulgiul din Torino, motiv pentru care a apelat la ajutorul lui Luigi Garlaschelli, cercetător în cadrul Universității de Pavia, pentru a afla care erau pozițiile în care condamnații erau crucificați, și care dintre acestea puteau produce urmele de sânge vizibile pe brațele celui crucificat.

Garlaschelli a confirmat faptul că rănile vizibile pe Giulgiu sunt urmare a unui act de crucificare, însă este convins că poziția condamnatului a fost în forma literei Y, cu brațele ridicate deasupra capului. „Este o poziție extrem de dureroasă, una în care ar fi fost dificil să respiri. Cineva crucificat în această poziție ar fi murit, cel mai probabil, asfixiat”, a susținut Borrini în studiul prezentat la facultatea Americană de Medicină din Seattle.

Ideea crucificării în Y nu este una nouă. Mai mulți specialiști au opinat de-a lungul timpului că aceasta era metoda folosită de romani în mod curent. De altfel, chiar dacă imaginea crucificării în T este cea mai răspândită, chiar și artiștii din secolele trecute au optat pentru o crucificare în Y, cel mai cunoscut dintre aceștia fiind Peter Paul Rubens.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ