Descoperire misterioasă într-un mormânt: Cea mai veche imagine a lui Iisus Hristos

| 29 apr, 2014

O echipa de arheologi spanioli a facut o descoperire misterioasa intr-un vechi mormant, unde au gasit ceea ce ar putea fi cea mai veche imagine a lui Iisus Hristos descoperita vreodata in lume.

Cercetatorii au gasit in vechiul oras egiptean Oxyrhynchus o structura subterana misterioasa dintr-un mormant pe ai carei pereti era pictata imaginea lui Iisus, potrivit The Local.

Mormantul, care dateaza din secolele al VI-lea - al VII-lea, a fost decorat cu imagini realizate in stil coptic egiptean sau picturi ale unui grup care apartinea primilor crestini.

Conducatorul expeditiei egiptene, Josep Padro de la Universitatea din Barcelona, care si-a petrecut peste 20 de ani la excavarea siturilor istorice din zona, a descris descoperirea ca una "exceptionala".

Aceasta a provocat un mare interes, astfel incat chiar ministrul egiptean al Antichitatilor, Mohamed Ibrahim, a fost implicat.

El a anuntat vestea descoperirii si a descris continutul mormintelor, care se crede ca au apartinut unui scriitor bine-cunoscut si unei familii de preoti.

Descoperirea a fost facuta de arheologii din cadrul Societatii catalane de egiptologie si a Universitatii din Barcelona, Spania.

Sapaturile anterioare efectuate la Oxyrhynchus au scos la iveala temple dedicate lui Osiris, zeul egiptean al vietii de apoi si al lumii de dincolo, insa aceasta ultima descoperire i-a uimit pur si simplu pe arheologi.

"Ar putea fi cea mai timpurie imagine a lui Iisus Hristos" gasita vreodata, a declarat Padro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ