O fotografie neautorizată cu cadavrul lui Ben Laden, descoperită la un fost membru al US Navy SEAL

| 20 ian, 10:33

Un fost membru al trupelor operaționale speciale americane Navy SEAL a păstrat pe un calculator, fără să aibă o autorizare în acest sens, o fotografie cu cadavrul lui Osama Ben Laden, liderul rețelei teroriste Al Qaida, a relatat marți un site de informații american, citat de AFP.

Descoperirea s-a produs după ce Matthew Bissonnette, care a declarat că l-a ucis pe liderul rețelei Al Qaida în cursul raidului împotriva casei acestuia din Pakistan în mai 2011, a predat anchetatorilor o copie după hard disk-ul calculatorului său.

Autoritățile îl anchetează pe fostul militar din trupele de elită ale Navy SEAL pentru că acesta ar fi dezvăluit informații clasificate în cartea sa 'No Easy Day' în care relatează raidul împotriva lui Ben Laden. Bissonnette și-a semnat cartea cu pseudonimul Mark Owen.

Citeşte şi: SUA se zguduie! Obama A MINŢIT în cazul uciderii celui mai cunoscut TERORIST din lume

Matthew Bissonnette a predat anchetatorilor hard disk-ul în urma unui acord care îi permite să nu fie urmărit penal pentru informațiile clasificate divulgate în cartea sa, potrivit mărturiei a două surse care au avut acces la acest acord și citate de site-ul The Intercept.

În acest hard disk, anchetatorii au găsit fotografia cadavrului lui Ben Laden și documente detaliind activitatea de consultant a lui Bissonnette, pe când făcea parte din Team 6, cunoscută și sub numele de DevGru sau "Naval Special Warfare Development Group", care a luat cu asalt casa liderului Al Qaida din Abbottabad (Pakistan) în 2 mai 2011.

Guvernul american nu a difuzat niciodată imagini ale cadavrului lui Ben Laden și a afirmat întotdeauna că acesta a fost aruncat în mare la puțin timp după moartea sa. Președintele american Barack Obama nu dorea de fapt să prezinte 'trofeul' victoriei sale și își motivase decizia prin rațiuni de securitate națională.

Robert Luskin, avocatul lui Matthew Bissonnette, a precizat pentru The Intercept că clientul său a făcut deja obiectul unei anchete pe care Departamentul Justiției a închis-o. El a afirmat totodată că a negociat în 2014, în numele fostului membru al forțelor de elită US Navy SEAL, un acord potrivit căruia acesta se angaja să verse la guvern o parte din încasările în valoare de milioane de dolari pe care i le-a adus publicarea cărții. El nu a făcut totuși comentarii despre fotografia lui Ben Laden și nici despre faptul că o altă anchetă ar putea fi în curs.

Citeşte şi: Datoria IMENSĂ pe care SUA o vor plăti Iranului

Alte elemente care figurează pe hard disk-ul calculatorului lui Bissonnette nu fac parte din acordul de neurmărire penală încheiat cu autoritățile: anchetatorii au început să se intereseze de contractele de afaceri încheiate de fostul militar și să verifice dacă el nu s-a servit cumva de conexiunile sale la Navy SEAL pentru încheierea unor contracte cu societăți care se ocupă de furnizarea de echipamente militare, mai notează The Intercept.

Un alt membru al Us Navy SEAL, Robert O'Neill, a susținut la rândul său că ar fi fost cel care l-a împușcat pe Ben Laden în cursul raidului efectuat de Team 6.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 ian, 15:27
maria
Mai sunt oameni care ii cred pe americani? Si pe slugile lor? Purtatorul de chei si cheile? Mi-e o sila de alde Nuland, Gordon si alti i ca ei , distrugatori de democratie si vointa populara!
24 ian, 12:11
avramescu
Oare pana la urma o fii existat Osama?Sau a fost fabricat in laboratoarele CIA,ca multe alte tinte, sa mentina armata americana in priza sa beneficieze de fondurile imense de inarmare!!?
24 ian, 14:24
simona
ben laden
Probabil pe cat de adevarata a fost si cauza evenimentul de la 11 septembrie, la fel de adevarat a fost si Ben Laden. La cat de mult dezinformeaza SUA, e bine sa crezi mai degraba exact pe dos.
23 ian, 16:23
maricica
Munca
Iubesti lumea cartilor, iti place sa citesti si vrei sa-ti imbogatesti biblioteca cu inca o carte extraordinara? Tocmai ai gasit afacerea care ti se potriveste perfect! Mai pui o carte pe raftul bibliotecii tale personale si pornesti sa castigi bani in cea mai placuta si simpla afacere posibila! Iti oferim un curs gratuit online, cu explicatii clare, indrumare permanenta si un plan exceptional de dezvoltare si extindere in viitor. Solicitam seriozitate, rabdare si perseverenta. Pentru detalii trimiteti e-mail la : [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ