O găseşti la tot pasul dar NU ştii că este LEAC UNIVERSAL şi o armă în lupta cu CANCERUL

| 12 oct, 2014

Banală ca înfăţisare, cu floricica ei galbenă pusă-n cruce, rostopasca este una dintre cele mai puternice plante de pe pamînt. Se spunea că are o forţă egală cu a soarelui şi de asta romanii au botezat-o «Chelidonium», «darul cerului», iar vracii o culegeau numai în crucea zilei, cînd soarele era în zodia Leului. Astăzi, “Rostopasca” este recomandată ca remediu în peste 150 de afecţiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infecţiile virale, încă imposibil de tratat cu medicamentele actuale.

Planta de ROSTOPASCĂ este cunoscută și sub denumirea populară de iarbă de negi, calce mare, crucea voinicului, gălbinele, iarba rîndunicii, paparuna, salatea, scanteiuţa sau tatarcele. Este o plantă ierbacee perenă, bogat ramificată de la bază, cu tulpini cu peri lungi, rari şi frunze verzi-albăstrui, mari, flori galbene cu cîte 4 petale. Fructele sale au formă de capsule alungite.

Cînd şi cum se culege Rostopasca?

Culesul se face pe timp frumos, însorit, în zile fără ploaie (ploaia favorizează brunificarea plantei, ceea ce duce la degradarea principiilor active). Se culege partea aeriană a plantei (tulpina, frunzele și florile), cu grijă pentru a nu dezrădăcina planta, care va da apoi alte tulpini.

Cum se păstrează Rostopasca?

Imediat după culegere, tupinile de Rostopască se pun la uscat în strat subţire, într-un loc umbros şi lipsit de umiditate. Dintr-o jumătate de kilogram de plantă proaspătă rezultă aproximativ 100 grame de plantă uscată. În stare proaspătă, tulpinile de Rostopască lasă un suc (latex) portocaliu, care are proprietăţi medicinale foarte importante, pe care planta uscată nu le mai păstrează.

4 recete de preparare cu plantă de Rostopască:

1. Pulberea Se obţine prin măcinarea cît mai fină a tulpinilor uscate de Rostopască cu rîşniţa electrică de cafea. Depozitarea pulberii se face în borcane de sticlă inchise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, pe o perioadă de maximum 3 săptămîni (deoarece principiile active se oxidează rapid). De regulă, se administrează de 3-4 ori pe zi cîte un sfert de linguriţă (aproximativ 1 g), pe stomacul gol.

2. Tinctura Se pun într-un borcan cu filet, 15 linguri de pulbere de Rostopască, peste care se adaugă 2 pahare (400 ml) de alcool alimentar, de 50 de grade. Se închide borcanul ermetic şi se lasă la măcerat vreme de 2 săptămîni, după care se filtrează, iar tinctura rezultată se pune în sticluţe mici, închise la culoare. Se administrează de 4 ori pe zi, cîte 50-100 de picături, diluate în puţină apă.

3. Infuzia — combinată Se pun 3-4 linguri de Rostopască mărunţită la măcerat în 0,5 litri de apă, vreme de 8-10 ore, după care se filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe încă în jumătate de litru de apă, vreme de 5 minute, după care se lasă să se răcească şi se filtrează. În final, se amestecă cele 2 extracte, obţinîndu-se aproximativ 1 litru de preparat, care se foloseşte mai ales extern, sub formă de comprese, gargara şi băi.

4. Cataplasma cu Rostopască. O mîna de frunze maruntite de rostopasca se lasa timp de 1-2 ore şi se înmoaie în apă caldă (40-50gr.C). Se aplică apoi pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasă să acţioneze vreme de 1 oră.

Rostopasca tratează mai multe boli!

Rostopasca este considerată un remediu natural în tratarea și vindecarea următoarelor afecțiuni: afecţiuni renale, reumatism, hemoroizi, cancer de piele, leucemie, negi, bătături, hepatită cronică, tuse. Rostopasca este cunoscută și pentru proprietatea ei de a echilibra metabolismul. Sucul de rostopască se recomandă în tratarea mătreții, constipației, abceselor pe pleoape, iar vinul de rostopască în vindecarea afecțiunilor hepatice.

Tratarea cancerului — Din cercetările specialiştilor în doemniu rezultă că sucul de Rostopască aplicat pe zonele afectate de cancerul de piele, dar şi pe tumorile exteriorizate, face adevărate minuni, în timp ce pulberea administrată intern ameliorează starea bolnavilor de cancer. Se ia un sfert de linguriţă de pulbere de Rostopască de 4 ori pe zi, în cure de 2 luni, cu 3 săptămîni de pauză. Este un remediu cu efecte imunomodulatoare certe (ajută la distrugerea celulelor maligne de către sistemul imunitar) şi cu o posibilă acţiune citostatică directă. Conform cercetătorilor ruşi şi ucraineni, substanţele active din Rostopască sînt eficiente în cancerul pancreatic, ovarian, faringian, ano-rectal, de colon, de sîn, de ficat.

Tratarea cataractei — Rostopasca mai e bună şi în tratarea cataractei. Se ia o frunză proaspătă, se spală, iar codita fragedă se zdrobeşte între degete. Zeama obţinută se pune cu degetul pe colţurile ochilor ţinuţi închişi.

Dezintoxicarea generală a organismului — se recomandă clisma cu infuzie de Rostopască: se clocotesc 2 l de apă distilată într-un vas de 3 l, se pun 2 linguri de Rostopască şi se infuzează 2 minute. Se lasă 10 minute acoperit cu capac.

Tratarea leucemiei — se recomandă băi cu cimbru şi rostopască: se fierb 100 g cimbru şi 100 g Rostopască în 10 l apă, timp de 1/2 ore. Ceaiul rezultat se adaugă în apa de baie. Nivelul apei din cadă trebuie să fie pînă deasupra rinichilor (se stă în cadă în poziţie şezută). Baia durează 20 de minute. Se fac 4-6 băi consecutive, apoi pauză de 2-3 zile.

Stopează dezvoltarea tumorilor – În tratamentul fibromului uterin şi al cervicitei, se folosesc infuzia de Rostopască cu care se fac spălături. Aceasta ajută şi în tratarea trichomonas-ului, candidei, cancerului uterin, infecţiilor cu candidă. Tumorile benigne şi maligne se tratează cu cataplasme cu Rostopască, timp de minim 49 de zile. Rostopasca opreşte dezvoltarea tumorilor şi în timp, determină chiar retragerea lor.

Boli de ficat — Rostopasca este un extraordinar stimulent al funcţiei hepatice. Se administrează sub forma de pulbere, cîte un vîrf de cuţit (aproximativ 0,5 grame) de 4 ori pe zi, în cure de 21 de zile, cu 7-10 zile de pauză. Este un remediu excelent, pentru persoanele cu afecţiuni ale ficatului aparute în urma intoxicaţiilor şi a otrăvirilor, a infecţiilor cu virusul hepatitei.

Spasmele digestive — sînt eficient combătute de către tinctura de Rostopască, din care se iau cîte 3-4 linguriţe pe zi. Tratamentul se face simptomatic, de cîte ori apar spasme, anumite substanţe conţinute de această plantă (alcaloizi) relaxînd prompt musculatura netedă a tubului digestiv.

Indigestia şi dispepsia — conform cercetărilor medicului german J.C. Bauman, nu există medicament mai eficient ca Rostopasca în tratarea problemelor legate de digestie. 0,5 linguriţe de tinctură de Rostopască, administrată de 4 ori pe zi, diminuează senzaţia de greaţă, stimulează puternic producerea de sucuri gastrice şi de bilă, elimină starea de disconfort, de greutate în stomac, ce apare în cazul indigestiei. Fiecare doză de Rostopască se ia cu 10 minute înainte de masă. Se ţin cure de cîte 3 săptămîni.

Migrena biliară, migrena în general — se ia o linguriţă rasă de pulbere de Rostopască pe stomacul gol, în doză unică, pentru 24 de ore. Efectele sînt de-a dreptul spectaculoase: în mai puţin de o oră, bila este drenată, durerile de cap şi senzaţia de greaţă dispar, la fel ca şi sensibilitatea excesivă la zgomote, la lumină şi la mirosuri. Tratamentul se face ocazional, atunci cînd apar durerile de cap şi celelalte simptome specifice migrenei.

Tratamente de uz extern cu plantă de Rostopască

Tuse convulsivă — gargara cu infuzie combinată de Rostopască are efect calmant foarte eficient. Se fac 4-6 gargare pe zi, cu infuzie călduţă.

Faringita, laringita, infecţii în gît în general — se amestecă într-un pahar de infuzie combinată de Rostopască o linguriţă de sare marină. Cu acest preparat se face gargara — 3 reprize pe zi, a cîte 3 minute fiecare. Cercetătorii ruşi afirmă că acest preparat are efecte antibiotice şi antivirale extrem de puternice, eliminînd prompt infecţiile de la nivelul gîtului.

Răni infectate — se pun comprese cu tinctură de Rostopască pe zona afectată şi se ţin vreme de 30 de minute. Se fac 2-3 aplicaţii pe zi. Eficienţa lor este imediată. Studiile cercetătorului rus Vladimir Molochko demonstrează că Rostopasca distruge bacteriile patogene din zona tratată, dar reuşeşte şi să penetreze ţesuturile în profunzime, vindecînd astfel infecţia complet.

Eczeme infecţioase — se aplică, vreme de o oră pe zi, cataplasme cu Rostopască. Tratamentul se face vreme de 3-4 săptămîni şi are efecte excelente, dacă după aplicaţia cu Rostopască se spală zona tratată cu tinctură de propolis nediluată.

Hepatita virală –băi cu infuzie combinată de Rostopască. În fiecare seară se fac băi cu apă fierbinte pe mîini şi picioare în care se pun 1-2 litri de infuzie de Rostopască. Se ţine fiecare membru vreme de 15 minute în baie, apoi se tamponează uşor cu un prosop (nu se clăteşte şi nu se şterge). Este un tratament blind şi eificient, prin care principiile active ale plantei sînt preluate de către circulaţia sanguină periferică şi sînt transportate în ficat, unde îşi exercită acţiunea terapeutică.

Şi sucul de Rostopască tratează!

Sucul din această plantă se obţine prin stoarcere din tulpina proaspăt ruptă. Este de culoare portocalie şi extreme de active terapeutic. Sucul de Rostopască ajută la:

Tratarea negilor – dimineaţa şi seara, se pune pe zona afectată suc de Rostopască, de mai multe ori succesiv, la interval de jumătate de minut. Locul nu se spală, ci se lasă ca sucul să acţioneze în profunzime. De regulă în 2-6 săptămîni de tratament zilnic, negii dispar.

Cataracta – se ung pleoapele închise cu suc de Rostopască, care se lasă să acţioneze vreme de 15 minute, apoi se spală. Aplicaţia se face seara şi are o eficienţă terapeutică surprinzător de mare în cazul cataractei, dar şi al ochilor obosiţi şi al hipermetropiei.

Cancer de piele şi tumori exteriorizate- se pune suc de Rostopască pe zona afectată şi apoi se acoperă cu o bucată de nailon, aşa încît apa din latex să nu se evapore. Tratamentul se face vreme de jumătate de oră – o oră pe zi, cît mai des posibil (ideal ar fi zilnic). Astfel, principalele active citostatice ale Rostopascăi acţionează în profunzime, inhibînd şi distrugînd celulele maligne.

Precauţii în utilizarea plantei de Rostopască

Administrată în supradoză (peste 4 grame plantă uscată, luată zilnic de către un adult cu greutatea de 75 kg) Rostopasca provoacă tuse, problem de respiraţie, spasme digestive. În doze foarte mari poate da paralizie temporară şi tulburări cardiace.

În cazuri rare Rostopasca poate da tulburări hepatice, mergînd pînă la hepatită. Aceste problem au apărut chiar în cazul administrării în doze normale, motiv pentru care tratamentul cu Rostopască va fi început gradat, cu doze mici şi va fi întrerupt imediat ce apar simptome cum ar fi greaţa, inapetenţa, mărirea în volum a ficatului sau colorarea în roşu a urinei.

Aplicate pe piele Rostopasca (mai ales sucul) poate produce alergie, motiv pentru care înainte de începerea tratamentului se va face iniţial un test pe o suprafaţă mică de tegument şi abia apoi se va folosi în cantitate mare.

Contraindicaţii

Această plantă nu se va administra copiilor sub 12 ani, femeilor gravide sau care alăptează! Întrucît conţine o gamă largă de alcaloizi izochinolinici, la doze mari întreaga plantă este toxică, dar la dozele corecte ea are numeroase utilizări terapeutice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 oct, 2014
Laura
Lupa cu cancerul
pentru cei care sufera de cancer, le recomand o planta cu ajutorul careia aceasta boala poate sa dispara, mai exact este vorba despre coada calului https://coada-calului.com/. Va doresc multa sanatate,
14 oct, 2014
Adrian Razvan
Munca la domiciliu
VREI SA FACI BANI DIN INTERNET ?
Salutare tuturor. Nu va asteptati sa castigati atatia bani incat de maine va lasati de serviciu, dar in timp se poate ajunge la cateva zeci sau chiar sute de euro lunar facand ceva ce ne relaxeaza pe toti: sa te joci. Cateva clickuri si ai terminat treaba. Nu trebuie sa petreci ore in sir in fata calculatorului, doar cateva minute in fiecare zi. Trimiteti ’’Info’’ la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ