O legumă înrudită cu varza previne cancerul, bolile de inimă și artrita

| 26 iun, 12:42

Nu e de mirare faptul că părinții ne obligau să-l mâncăm în copilărie. Grație conținutului bogat de vitamine, săruri minerale și glucide, broccoli este considerată una dintre cele mai sănătoase legume.

Acesta include în cantități mari vitamina C și vitamina K, extrem de necesară pentru o bună circulație sanguină, dar și fibre solubile și insolubile, care ajută la reducerea valorilor colesterolului rău (LDL) din sânge. De asemenea, este bogat în vitamina A, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, acid folic, zinc, seleniu, fosfor.

Are calitatea de a preveni artrita, o boală degenerativă. Substanța denumită sulforafane blochează distrugerea cartilagiilor deoarece interceptează o moleculă care produce inflamația locală.

Bogat în potasiu, asigură buna funcționare a sistemului nervos. În același timp, favorizează și creșterea regulată a masei musculare

Broccoli combate infecția cu Helicobacter pylori, o bacterie răspunzătoare de riscul crescut de a face cancer gastric. Mai mult, leguma conține indole-3-carbinol, un compus puternic antioxidant și anticancerigen, care s-a dovedit că împiedică dezvoltarea cancerului mamar, de col uterin, de prostată și stimulează funcția hepatică, potrivit doctorulzilei.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ