O nouă descoperire incredibilă despre CIOCOLATA NEAGRĂ: Combate ACEST tip de cancer

| 15 iul, 2014

De parca aveam nevoie de un nou motiv sa mancam ciocolata, cercetatorii din Germania au descoperit ca anumite tipuri de antioxidanti aflati in cacao (in special cei din ciocolata neagra) pot combate cancerul de piele.

In cadrul experimentelor, 24 de femei au fost convinse sa adauge cacao la micul dejun in fiecare dimineata, timp de trei luni. Jumatate din femei au baut cacao calda, ce continea doze importante de antioxidanti. Restul au baut cacao normala, dar cu un continut mult mai scazut de antioxidanti. De asemenea, testul a presupus iradierea unei maini a fiecarei voluntare cu raze ultraviolete (UV). Pielea celor care au baut cacao cu un bogat continut de antioxidanti s-a inrosit mult mai putin decat a celor care au baut cacao normala.

Antioxidantii au si rol de infrumusetare
Mai mult, dupa 12 saptamani de consum al ciocolatei cu un continut bogat in antioxidanti, pielea femeilor era cu 16% mai densa, cu 11% mai fina, cu 13% mai catifelata, cu 30% mai putin aspra. Desi mecanismul in urma caruia s-au produs cele mai multe dintre aceste imbunatatiri ramane necunoscut, cercetatorii germani banuiesc ca ele se datoreaza unei mai bune circulatii a sangelui in timpul experimentului. Cercetatorii considera ca o dieta bazata pe antioxidanti nu este singura optiune pentru ca acesti agenti sa ajunga la tesuturile care au nevoie de ei, ci ar trebui adaugati si in produsele de infrumusetare.
De ce ciocolata?
“Supraexpunerea la raze ultraviolete poate accelera dezvoltarea cancerului de piele. Dar un regim alimentar adecvat poate oferi protectie in timpul zilelor insorite cand nu se folosesc creme speciale”, declara seful echipei de cercetatori. Ciocolata, spun oamenii de stiinta, este unul dintre alimentele care pot proteja pielea de efectele negative ale soarelui. De asemenea, si rosiile pot reduce efectele produse de razele ultraviolete, datorita continutului de carotenoide. Majoritatea antioxidantilor au puterea de absorbi razele ultraviolete, acest lucru jucand un rol important in procesul de protejare a pielii.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ