O tornadă puternică a distrus zeci de case dintr-o comună din Botoşani

| 11 iul, 2014

Zeci de locuinţe şi anexe gospodăreşti din satul Hăneşti din judeţul Botoşani au fost distruse, vineri după-amiază, de o tornadă puternică. Potrivit viceprimarului Mihai Creţu, vântul a distrus integral două case, care nu erau locuite, dar şi un grajd de animale. De asemenea, au fost distruse parţial 37 de locuinţe şi 23 de anexe gospodăreşti.

'A fost ceva de groază, a venit de la răsărit şi a prins o porţiune lată de 70 de metri. Sunt două case distruse total, un grajd mare, 37 de case parţial şi 23 de anexe gospodăreşti. Nu sunt probleme de locuit. Bine că nu am avut nicio victimă', a afirmat Creţu.

Localnicii povestesc că acoperişurile unor case au fost smulse şi plimbate prin aer pe o distanţă de aproape 200 de metri.

La faţa locului au intervenit echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), dar şi de Inspectoratul judeţean de Jandarmi, pentru a sprijini populaţia.

'Am ajuns la faţa locului cu echipaje de primă intervenţie pentru salvarea persoanelor, a animalelor şi a bunurilor materiale şi pentru luarea primelor măsuri. Am evaluat situaţia primară, iar necesităţile urgente ar fi repararea unor acoperişuri la case şi anexe gospodăreşti. La prima evaluare, se constată că sunt locuinţe bătrâneşti, cu acoperişuri din azbest, din tablă şi din ţiglă', a declarat prim-adjunctul şefului ISU, colonelul Mihai Flămânzeanu.

Acoperişul smuls de pe un imobil a fost aruncat în clădirea grădiniţei, spărgând patru geamuri ale acesteia. Tornada a distrus sute de metri de reţele electrice, de telefonie şi internet, lăsând localitatea fără aceste servicii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ