Oamenii de știință au descoperit de ce nu e sănătos pentru tine să te culci când ești nervos

| 13 sep, 14:30

După o ceartă sau după o veste proastă pe care am primit-o mulți dintre noi avem impresia că somnul va șterge cu buretele toate aceste amintiri urâte. Însă, potrivit specialiștilor nu este recomandat să dormi atunci când ești nervos. Află care este motivul.

Cercetătorii de la Universitatea Beijing Normal din China au realizat un studiu care ne arată că somnul consolidează amintirile neplăcute. Deci, un pui de somn nu te va ajuta să uiți o problemă, asta pentru că unul dintre rorurile somnului este acela de a ne ajuta să stocăm datele importante obținute pe parcursul zilei. Același principiu se aplică și gândurilor negative- dacă dormim cu ele în minte, atunci ne va fi mai greu să le eliminăm.

Somnul consolidează amintirile neplăcute

În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat creierul a 74 de participanți. Astfel, au descoperit că amintirile sunt mai greu de suprimat după 24 de ore și că este mult mai ușor să elimini gândurile negative într-un timp cât mai scurt. Care este explicația?

Ei bine, hipocampul este responsabil de stocarea informațiilor de scurtă durată, iar că apoi aceste date sunt separate și distribuite înspre alte părți ale creierului, pentru a facilita stocarea lor pe termen lung (lucru care nu e de dorit în cazul gândurilor negative).

De asemnea, în timpul somnului activitatea neuronală din hipocamp este redusă. În schimb, ea este activă în alte regiuni corticale asociate cu procesarea amintirilor și informațiilor, incluzând aici cortexul lateral parietal, lobul temporal și în girusul angular.

Așadar, să mergi la somn atunci când ești nervos nu este deloc o idee bună. Cel mai bine ar fi să încerci să scapi de acele amintiri urâte înainte de a te culca, în caz contrar acestea se vor imprima în creierul tău iar a doua zi dimineață vei avea aceeași reacție când îți vei aduce aminte.

Tag-uri: amintiri, nervi, somn
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ