Octavian Morariu a fost ales preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby

| 05 iul, 2013

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu, a fost ales, vineri, preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby (FIRA-AER), a anunţat forul pe contul său de twitter.

Octavian Morariu urcă o treaptă în ierarhia federaţiei europene de rugby şi îl înlocuieşte pe francezul Jean-Claude Baqué. Octavian Morariu, fost internaţional şi fost preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, era până acum vicepreşedinte al forului european şi reprezentantul acestuia la IRB (International Rugby Board).

Ascensiunea românului nu se opreşte aici. Octavian Morariu va deveni cel mai probabil în septembrie membru al Comitetului Internaţional Olimpic, confirmarea acestei alegeri urmând să aibă loc în prima zi a sesiunii forului olimpic de la Buenos Aires, programată în perioada 7-10 septembrie.

România se poate mândri că începe să dea lideri în federaţiile europene şi mondiale. Pe lângă şeful Federaţiei Europene de Rugby, mai avem şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, românul Marius Vizer.

Născut pe 7 august 1961, Morariu este absolvent al Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri a Institutului de Construcţii Bucureşti, şef de promoţie 1986, cu diploma de inginer. Are dublă cetăţenie, română şi franceză. Morariu a fost rugbyst de performanţă şi a ajuns să fie selecţionat în celebra selecţionată multinaţională 'The Barbarians'.

A fost preşedinte al Federaţiei Române de Rugby (2001-2003), iar între anii 2003-2004 a deţinut funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Octavian Morariu a fost ales pe 15 noiembrie 2004 preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, după care a fost reales ulterior în două rânduri. Morariu era vicepreşedinte FIRA-AER din 2004.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ