OFICIAL: Când va fi referendumul pentru revizuirea Constituţiei

| 09 mar, 14:54

Președintele Comisiei comune pentru revizuirea Constituției, Ioan Chelaru, a declarat, luni, că speră ca raportul Comisiei să fie finalizat la data de 1 iunie, astfel încât în această lună proiectul de revizuire să fie dezbătut în Senat iar în sesiunea ordinară din toamnă să fie discutat și în Camera Deputaților, relatează Agerpres.

"Am propus Comisiei o foaie de parcurs care are nota ei de relativitate și din pricina situației politice și a faptului că, în vară, Parlamentul nu va lucra. Încercăm cu toate forțele pe care le avem și ținând cont de observațiile venite de la Comisia de la Veneția, de la Curtea Constituțională ca până la 1 iunie să finalizăm raportul Comisiei. Noi primim în continuare amendamente, suntem în faza în care se pot face amendamente — le aprobăm sau le respingem, însă ele vor trebui să intre în plen. Dacă am finaliza raportul la 1 iunie, în luna iunie proiectul ar putea să fie dezbătut în Senatul României, urmând ca în toamnă, septembrie-octombrie, dezbaterea să meargă la Camera Deputaților și la sfârșitul lunii octombrie supus votului", a declarat Chelaru, potrivit sursei citate.

Acesta a adăugat că, dacă nu se va pune problema unei Comisii de mediere, "atunci putem să ne gândim, în 30 de zile, la organizarea unui referendum".

Citeşte şi: Ioan Chelaru este noul președinte al Comisiei comune pentru revizuirea Constituției

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ