Olanda: 30 de activişti Greenpeace arestaţi după ce au BLOCAT un petrolier RUS la Rotterdam

| 01 mai, 2014

Circa treizeci de activişti ai Greenpeace, printre şi căpitanul navei Rainbow Warrior, au fost reţinuţi joi în portul Rotterdam în timp ce încercau să împiedice un petrolier rusesc să livreze petrol extras din Arctica, relatează AFP, citând poliţia olandeză


'Căpitanul a fost reţinut, iar nava a fost dusă în altă parte', a precizat pentru agenţia franceză de presă Roland Eckers, un purtător de cuvânt al poliţiei olandeze, potrivit căruia petrolierul a reuşit în cele din urmă să acosteze în siguranţă.


Căpitanul este singurul de la bordul Rainbow Warrior care a fost reţinut. Ceilalţi activişti arestaţi se aflau mai ales în nişte ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi se poziţionaseră între chei şi petrolierul rus Mihail Ulianov pentru a-l împiedica să acosteze, conform aceleiaşi surse.


Greenpeace protestează împotriva exploatării de hidrocarburi în Arctica, o zonă caracterizată de ecosisteme fragile. Activiştii săi au desfăşurat pe exteriorul petrolierului o banderolă cu mesajul 'Fără petrol din Arctica'. Căpitanul de pe Rainbow Warrior nu este altul decât Peter Wilcox, unul dintre cei 30 de activişti Greenpeace reţinuţi de autorităţile ruse în septembrie pe vremea când efectuau o acţiune de protest împotriva unei platforme petroliere a gigantului rus Gazprom.


Potrivit AFP, Mihail Ulianov transportă prima încărcătură de petrol extras offshore din Arctica, conform Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ