Oltchim a obţinut anul trecut un profit net de peste 519 milioane de euro

| 27 ian, 14:12

Combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a obţinut anul trecut un profit net de 519,22 milioane de euro şi o creştere a cifrei totale de afaceri cu 18%, până la 167 milioane de euro, potrivit rezultatelor preliminate ale companiei, transmise miercuri Bursei de Valori Bucureşti.

În 2014, compania a consemnat o pierdere netă de 458 milioane de lei şi o cifră de afaceri de 141 milioane de lei. 

"Oltchim a realizat un profit de 3 milioane euro din activitatea operaţională, exceptând cheltuielile de conservare a instalaţiilor nefuncţionale. Rezultatul total brut din activitatea curentă a societăţii în anul 2015 este de -8,2 milioane euro care reprezintă o îmbunătăţire cu 34,6 milioane euro faţă de anul 2014 şi cu 64,2 milioane euro faţă de anul 2013. Rezultatul brut total de -8,2 milioane euro este format din: +3,0 milioane euro profit total obţinut din activitatea instalaţiilor care funcţionează; -11,2 milioane euro pierdere determinată de cheltuielile de conservare a instalaţiilor nefuncţionale de pe Platformele de la Bradu şi de la Vâlcea, plus cheltuielile cu plăţile compensatorii aferente disponibilizării de personal finalizate în luna decembrie 2015 precum şi alte costuri financiar bancare calculate până la data aprobării Planului de reorganizare", se arată în document. 

Compania precizează că a înregistrat cel mai bun indicator EBITDA din 2008 până în prezent, respectiv 9,6 milioane de euro, faţă de rezultatul negativ de 9,1 milioane lei din 2014. 

"După intrarea în insolvenţă, societatea şi-a reluat activitatea de la zero, intrând într-un amplu proces de restructurare care a presupus ca principale direcţii: recâştigarea încrederii partenerilor, majoritar externi, pentru a dovedi că societatea este capabilă să livreze produse constant, la termene şi în condiţiile solicitate de aceştia; reducerea drastică a cheltuielilor pentru eficientizarea societăţii. În anul 2015 societatea a înregistrat cele mai bune rezultate economico-financiare de la intrarea în insolvenţă şi cel mai bun rezultat economico-financiar operaţional al indicatorului EBITDA din anul 2008 până în prezent (cele mai bune rezultate în ultimii 8 ani)", spun reprezentanţii combinatului. 

Creşterea cifrei de afaceri a fost determinată de creşterea cantitativă a vânzărilor la principalele produse fabricate. Astfel, la polioli - polieteri vânzările cantitative au crescut cu 20% faţă de anul trecut, iar vânzările de produse clorosodice au înregistrat o creştere cu 3%. 

Investiţiile de anul trecut s-au ridicat la 3,8 milioane de euro, fiind realizate din surse proprii. 

Pentru anul 2016, compania estimează obţinerea unei cifre de afaceri de 168 milioane de euro (creştere cu 0,5%) şi un profit operaţional EBITDA de 12,2 milioane de euro (creştere cu 27%). 

Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ