OMS: Pandemia de coronavirus încetineşte la nivel mondial

| 25 aug, 19:05

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a precizat, în ultima sa actualizare epidemiologică de luni seară, că cele mai afectate zone rămân continentele americane, reprezentând jumătate din cazurile raportate recent.

Decesele de pe continentele americane reprezintă 62% din cele 39.420 de decese la nivel mondial din ultima săptămână.

"Peste 1,7 milioane de cazuri noi de COVID-19 şi 39.000 de decese noi au fost înregistrate de OMS în ultima săptămână, o scădere de 4% a numărului de cazuri noi şi o scădere de 12% a numărului de decese comparativ cu săptămâna precedentă", se precizează în comunicat OMS, citat de Mediafax.

Citeşte şi OMS speră că pandemia de Covid-19 se va termina "în mai puțin de doi ani"

A doua cea mai afectată regiune a globului, Asia de Sud-Est, a raportat o creştere de 28% a cazurilor noi şi o de15% a deceselor, India fiind cea mai puternic afectată, urmată de Nepal.

Libanul, Tunisia şi Iordania au raportat cea mai mare creştere a cazurilor noi de infectări cu noul coronavirus faţă de săptămâna trecută.

Citeşte şi OMS avertizează că tinerii sunt principalul factor de infectare cu noul coronavirus

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ