Omul de afaceri Marian Iancu, condamnat la 12 ani de închisoare

| 14 oct, 2014

Omul de afaceri Marian Iancu, fost președinte al Politehnicii Timișoara, a fost condamnat la 12 ani de închisoare de Curtea de Apel București. El a fost acuzat de evaziune fiscală în dosarul Rafo.

Omul de afaceri Marian Iancu, fost patron al echipei de fotbal Poli Timişoara a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, marţi, la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, cunoscut ca "RAFO", după un proces care a durat opt ani.

Marian Iancu a fost trimis în judecată în 2005, alături de alţi opt oameni de afaceri, pentru evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi spălare de bani.

Procurorii DIICOT au stabilit că Marian Iancu şi ceilalţi inculpaţi au derulat activităţi comerciale ilicite în care ar fi fost implicate grupul de firme VGB - rafinăria Rafo - societatea Tender SA - Carom SA.Grupul alcătuit din cele nouă persoane au uzat în activitatea lui de SC VGB Impex SRL, SC Dinamic Auto SRL, SC Klass Petrol SRL, SC Best Auto SRL, SC BE-COM-BE SRL, SC Star Com Oil SRL şi SC Test Petrol SRL.

Potrivit anchetatorilor, Marian Iancu şi complicii săi au prejudiciat bugetul de stat prin neplata impozitului pe profit de 806,2 miliarde lei şi prin TVA nelegal dedus de 550,3 miliarde, rezultând un prejudiciu total de 1.356,5 miliarde de lei.

Constantin Mărgărit, Octavian Iancu şi Alexandru Marian Iancu au fost arestaţi în seara de 14 februarie 2005, ei fiind eliberaţi în acelaşi an, la 24 iunie, de către Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că cei trei pot fi cercetaţi de procurori în stare de libertate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ