Omul de afaceri Michael Mureşan, reţinut în dosarul şpăgii de 1 milion de euro

| 20 mar, 2014

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului MUREŞAN MICHAEL, om de afaceri, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de: cumpărare de influenţă, dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

În cursul lunii martie 2013, inculpatul Dumitru Cătălin, vicepreşedinte ANRP la aceea dată, a pretins de la inculpatul Mureşan Michael, suma de 1.000.000 euro din totalul de 5.213.222 euro pe care acesta ar fi urmat să o încaseze de la ANRP ca urmare a executării silite. În schimbul banilor, vicepreşedintele ANRP a susținut că își va încălca atribuţiile de serviciu legate de procedurile administrative pe care Mureşan Michael, titular al unui drept litigios, le avea în derulare cu ANRP, independent de executarea silită, se arată în comunicatul DNA.

În data de 13 mai 2013, inculpatul Dumitru Cătălin a primit de la inculpatul Mureşan Michael, prin intermediul fiului său, inculpatul Dumitru Rădulescu Cătălin – Alexandru, echivalentul sumei de 1.000.000 euro, în scopul arătat mai sus.
Pentru ascunderea adevăratei destinaţii a sumelor de bani care au făcut obiectul cumpărării de influenţă şi dare de mită, Mureşan Michael a întocmit în fals, înscrisuri sub semnătură privată intitulate „Contract de împrumut”, întocmite de rude ale persoanelor implicate în activitatea infracțională.

În paralel, în cursul lunii mai 2013, inculpatul Mureşan Michael i-a dat lui Bran Daniel – Marin (inculpat în același dosar) şi suspectului Dragoş Vasile Nicolae suma de 1.220.000 lei (echivalentul sumei de 276.000 Euro) respectiv 730.000 lei (echivalentul sumei de 170.000 Euro), cei doi prevalându-se de o influenţă asupra lui Dumitru Cătălin, vicepreşedinte ANRP la aceea dată, în scopul determinării acestuia să-şi încalce atribuţiile de serviciu, legate de procedurile administrative pe care Mureşan Michael le avea în derulare cu ANRP, cu privire la dreptul litigios.

Inculpatului Mureşan Michael i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Tag-uri: anrp, DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ