OMV: Creşterea profitului va fi bazată în 2013 pe investiţiile din Explorare şi Producţie

| 14 mai, 2013

Creşterea profitului şi a veniturilor OMV din 2013 va fi bazată pe activitatea de Explorare şi Producţie, segment către care vor fi orientate cu prioritate investiţiile companiei, a declarat David C. Davies, CFO OMV, marţi, la o conferinţă de presă online prilejuită de publicarea rezultatelor financiare.

"În 2013, investiţiile în segmentul upstream se ridică la 2,8 miliarde euro. Am realizat două achiziţii în Norvegia, iar acestea vor fi principalele noastre puncte de interes pentru acest an. Suntem foarte încântaţi de descoperirea de anul trecut din Marea Neagră. Intenţionăm să continuăm acţiunea de forare şi în acest an", a afirmat David C. Davies, CFO OMV.

De asemenea, acesta a precizat că investiţiile în upstream vor fi prioritare în 2013, 70% din totul investiţiilor fiind direcţionate către acest segment.

"Creşterea profitului şi a veniturilor va fi bazată pe activitatea de Explorare şi Producţie, deoarece către acest segment ne vom orienta investiţiile", a adăugat David C. Davies.

Profitul operaţional al grupului energetic austriac OMV, proprietarul Petrom SA, a crescut cu 38% în primul trimestru din 2013, datorită majorării producţiei în Libia şi Yemen, se arată într-un comunicat al grupului austriac.

În perioada ianuarie-martie 2013, profitul operaţional (EBIT) a urcat la 1,261 miliarde de euro (1,64 miliarde de dolari), de la 912 milioane de euro în perioada similară din 2012, dar contribuţia Petrom a scăzut cu 15%, la 351 milioane de euro, de la 413 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

În primele trei luni ale acestui an, profitul net atribuibil acţionarilor a crescut cu 74%, până la 786 milioane de euro, de la 452 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

Cotaţia barilului de petrol Brent va rămâne peste 100 de dolari anul acesta, iar producţia din acest an ar urma să fie aproximativ similară cu cea din 2012, se arată în declaraţia OMV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ