România vrea să obţină sprijinul Turciei pentru proiectul Nabucco

| 09 mai, 2013

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat joi că Turcia este principalul actor în regiune acesta fiind motivul pentru care România vrea să obţină sprijinul Turciei pentru proiectul Nabucco, transmite agenţia de presă Anadolu.

"Vrem să dezvoltăm proiecte comune. Unele proiecte au fost amânate timp de mai mulţi ani şi vrem să facem noi paşi", a declarat Constantin Niţă cu ocazia unei întâlniri cu omologul său turc, Taner Yildiz. Oficialul român a subliniat rolul cheie jucat de Turcia în proiectul conductei Nabucco şi dorinţa României de a obţine sprijinul Turciei.

Proiectul Nabucco este dezvoltat de consorţiul Nabucco Gas Pipeline International, din care fac parte companiile Transgaz Mediaş, OMV (Austria), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), Botas (Turcia) şi RWE (Germania).

Constantin Niţă a mai spus că la finele lunii mai Bucureştiul va găzdui o reuniune a miniştrilor Energiei din ţările care participă la proiectul Nabucco. Potrivit oficialului român Nabucco are o importanţă deosebită atât din punct de vedere economic dar şi politic pentru întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est.

Proiectul Nabucco are drept scop diversificarea surselor de aprovizionare cu energie ale Uniunii Europene, prin construirea unui gazoduct care va porni de la Marea Caspică şi va ocoli Rusia. Conducta va avea o lungime de 3.300 de kilometri. Conducta Nabuco va face conexiunea cu Trans Anatolian Pipline (TANAP), la graniţa turco-bulgară, tranzitând Bulgaria, România şi Ungaria, până la terminalul central-european de redistribuire (HUB) de la Baumbarten, Austria.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ