ONU şi-a redus estimările privind creşterea economiei mondiale în 2013 şi 2014

| 23 mai, 2013

Organizaţia Naţiunilor Unite şi-a redus joi estimările privind creşterea economiei mondiale, care ar urma să înregistreze în 2013 un avans de 2,3%, similar cu cel înregistrat în 2012, pentru a creşte cu 3,1% în 2014 ca urma relansării americane, transmite AFP.

Pentru noile state membre ale Uniunii Europene din Europa Centrală şi de Est, ONU estimează că acestea vor înregistra o creştere modestă în 2013 chiar dacă ritmul expansiunii se va accelera în a doua jumătate a anului. Potrivit ONU, creşterea PIB-ului ar urma să accelereze de la 0,8% în 2012 până la 1,1% în 2013 şi la 2,2% în 2012. Cu toate acestea noile estimări pentru 2013 şi 2014 sunt mai mici cu 0,9%, respectiv 0,7% decât prognozele din luna ianuarie.

Într-o versiune revizuită a raportului 'Situaţia şi perspectivele economiei mondiale în 2013', departamentul de afaceri economice şi sociale din cadrul ONU subliniază că 'rămân incertitudini importante care ar putea duce la derapajul relansării anemice a creşterii mondiale'. Pe lângă criza din zona euro, care rămâne un factor major de risc, şi dificultăţile bugetare din SUA, raportul citează printre noile riscuri pe termen mediu efectele politicilor monetare adoptate de Japonia pentru stimularea economiei.

'Principala prioritate pentru factorii de decizie din întreaga lume ar trebui să fie sprijinirea unei relansării globale robuste şi echilibrate cu un accent pe promovarea creării de locuri de muncă', a declarat secretarul general adjunct al ONU pentru dezvoltare economică, Shamshad Akhtar

În ultimul an ONU şi-a redus de mai multe ori estimările privind creşterea economiei mondiale de la 2,7% până la 2,4% şi acum la 2,3% pentru 2013 şi de la 3,2% până la 3,1% pentru 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ