Oprea: CNATDCU ar fi stabilit că lucrarea de doctorat ar fi plagiat

| 26 iul, 18:30

Fostul vicepremier Gabriel Oprea afirmă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a aflat din presă faptul că o comisie din CNATDCU ar fi stabilit că lucrarea de doctorat pe care a susţinut-o în 2000 ar fi plagiat, adăugând că, deocamdată, ''singura informaţie validă şi oficială'' este hotărârea Consiliului Naţional de Etică ''în care scrie negru pe alb că 'suspiciunile de plagiat nu se confirmă'''.

''Aflu din presă că o comisie din CNATDCU ar fi stabilit că lucrarea de doctorat pe care am susţinut-o în 2000 ar fi plagiat. Nu am mai multe informaţii decât cele date 'pe surse' de anumiţi jurnalişti. Prin urmare, nu am ce comentarii să fac în cazul acestui zvon. Deocamdată, singura informaţie validă şi oficială este hotărârea din 2015 a Consiliului Naţional de Etică, în care scrie negru pe alb că 'suspiciunile de plagiat nu se confirmă''', a transmis Oprea. 

Comisia de experţi din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, care a analizat teza de doctorat a fostului vicepremier Gabriel Oprea, a dat verdict de plagiat, a declarat marţi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei. 

"Comisia juridică a CNATDCU a avizat prin vot electronic acest verdict. Pe 1 august, raportul Comisiei intră în Consiliul General al CNATDCU. Pe 1 august, Consiliul General al CNATDCU se va pronunţa asupra verdictului de plagiat în cazul lucrării de doctorat a lui Gabriel Oprea'', a explicat Amarandei. 

Potrivit regulamentului, în cazul în care Consiliul General al CNATDCU va da verdict de plagiat, Gabriel Oprea va avea la dispoziţie zece zile pentru a contesta decizia. Dacă nu va fi depusă contestaţie, decizia va fi trimisă ministrului Educaţiei, care va emite ordinul de retragere a titlului de doctor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ